Kuşburnu ayrıca midedeki pH dengesini değiştirerek ülser riskini azaltır. Bunu yaparak , ülser gelişiminden büyük ölçüde sorumlu olan bakteri olan Helicobacter pylori ( H. pylori ) için adeta yok edici bir ortam yaratabilir. Bu sonuçları doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulacaktır.
ANTİOKSİDANLAR AÇISINDAN ZENGİN
Antioksidanlar, serbest radikal adı verilen moleküllerin neden olduğu hücre hasarını koruyan veya azaltan maddelerdir. Antioksidanlar açısından zengin yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi kalp hastalığı, kanser ve tip 2 diyabet gibi kronik durumlara karşı koruma sağlıyor. Altı meyve ekstraktının antioksidan içerikleri üzerine yapılan bir çalışmada, kuşburnunun en yüksek antioksidan kapasiteye sahip olduğu bulunmuştur. Daha spesifik olarak , tümü güçlü antioksidan özelliklere sahip olan yüksek düzeyde polifenoller , karotenoidler ve C ve E vitaminleri içerdiği de bulgular arasında yer alıyor.
Kuşburnundaki bu antioksidanların miktarları, bitki türüne, hasat zamanına ve bitkinin yetiştirildiği rakıma bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. İlginç bir şekilde, daha yüksek rakımlardan gelen bitkiler daha yüksek antioksidan seviyelerine sahip olma eğilimindedir. Ek olarak, araştırmalar kurutulmuş kuşburnunun taze çeşitlerden daha az antioksidan sunabileceğini gösteriyor.
Kuşburnu çayı her ikisi ile de yapılabileceğinden, kurutulmuş kuşburnu veya poşet çay yerine taze kuşburnu kullanarak daha fazla antioksidan alabilirsiniz.