20 Eyl 2016 17:44 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:33

"Kafes 2" filminin çekimleri ekimde başlıyor

- Filmin kadrosunda Mehmet Arslan, Didem Kıygi, Sarp Leventoğlu, Ece Müderrisoğlu, Tansel Öngel, Recep Usta ve Murat Çağlar gibi oyuncular yer alıyor

İSTANBUL (AA) - İsmail Hacıoğlu'nun başrolünü üstlendiği "Kafes" filminin ikincisinin çekimleri ekim ayında başlıyor.

Konuya ilişkin Joy PR'dan yapılan açıklamaya göre, İsmail Hacıoğlu’nun başrolünü oynadığı "Kafes" filminin devam filmi olan "Kafes 2"'nin çekimlerine ekim ayında start verilecek.

Açıklamada, yapımcılığını Joy PR'ın üstlendiği, 1980’lerin Türkiye’sine ışık tutmayı hedefleyen filmin kadrosunda Mehmet Arslan, Didem Kıygi, Sarp Leventoğlu, Ece Müderrisoğlu, Tansel Öngel, Recep Usta, Murat Çağlar ve Janberk Nak gibi oyuncuların yer alacağı belirtildi.

Açıklamada, Joy PR’ın sahibi Yasemin Nak'ın filmle ilgili görüşmeleri sürdürdüğü, Mehmet Arslan ile anlaşıldığı ve cast aşamasının bitmek üzere olduğu ifade edilerek, film için yüzden fazla oyuncu ile görüşüldüğü bilgisi aktarıldı.

Projenin cast direktörü olan Ebru Ay'ın ise, oyuncuları seçerken proje dokusuna uygunlukları, özel-profesyonel iş hayatlarındaki başarılarına dikkat etmeye çalıştıkları vurgulanarak, proje hakkında, "2 yıl önce kafes uzun metraj sinema projesi bana geldiğinde okuduğum anda 80’lerde çocukken yaşadığım günler bir anda gözümün önünde belirdi. 6 yaşımdaydım ve babam her eve geldiği zaman ceketini çıkarırken gözlerimi kapatırdım. Çünkü ellerinin olmadığını ya da ellerine kelepçe takılabilme ihtimalini düşünürdüm, o zamanlar bunları görüyor ve de duyuyorduk. Bu sebeplerden dolayı Kafes'in senaryosunu içselleştirmiştim farkında olmadan." görüşleri aktarıldı.

Projenin hazırlığı esnasında Hollywood oyuncu koçlarından İvana Chubbuch ile tanıştığı kaydedilen Ay'ın, cast direktörlüğü ve oyuncu koçluğu üzerine tüm vizyonunun değiştiği ifade edilerek, şu değerlendirmesi paylaşıldı:

"Türkiye’de bizim işlerin sadece celebrity (şöhret sahibi/ünlü) oyuncuların etrafında döndüğü ve bu sistemin ciddi sorunlara neden olduğunu fark ettim. Bu süreçte tüm tiyatro sahnelerini ve oyunculuk okullarını dolaşarak saf yeteneğe sahip isimlerin içselleştirme tekniği ile neler yapabileceklerini gözlemlemeye çalıştım. Çünkü sahnede yer alan yönetmenin oyuncuya verdiği mizansen izleyiciye ulaşana kadar defalarca prova edilir. Düşün ki, tekrara düşen tekrarlanan her şey duygu kaybeder, gerçeklikten uzaklaşır. Biz de bunların önüne geçmek için duygu aktörü formülünden yola çıkarak Türkiye’de no name (ünlü olmayan) olarak tabir edilen ama bizim içselleştirme yöntemi ile ileride başarıya ulaşacağını düşündüğümüz saf yetenekteki gençlerle yola çıkmaya karar verdik."