KADEMELİ EMEKLİLİK 2025 SON DAKİKA || Kademeli emeklilik şartları neler, ne zaman çıkacak?
Kademeli (erken) emeklilik tablosu 2025 son durum gelişmeleri, gündemde yakından takip edilen konular arasında yer alıyor. Kademeli emeklilik; sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan bir sistem olarak biliniyor. Peki, kademeli emeklilik gelecek mi, şartları neler, ne zaman çıkacak? Kademeli (erken) emeklilik tablosu belli oldu mu? İşte, 2025 kademeli emeklilik son dakika haberleri ve ayrıntılı bilgiler...

Kademeli (erken) emeklilik tablosu 2025 son durum gelişmeleri, gündemde yakından takip edilen konular arasında yer alıyor. Milyonlarca emeklilik gündeminde yer almayı sürdüren erken emeklilik olarak da bilinen kademeli emeklilik kanun teklifi, CHP Karabük Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, TBMM'ye sunulmuştu. Teklifin kabul edilmesi durumunda süreç Meclis Genel Kurulu'nda devam edecek. 2023 yılının mart ayında, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanların EYT’den yararlanıp emekli olmalarına imkân tanındı ve 2 milyona yakın kişi emekli oldu. Emekli olamayan çalışanlar ise erken emeklilik yani kademeli emeklilik tablosu kadın ve erkek şartlarını beklemeye başladı. Kademeli emeklilik; sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan bir sistem olarak biliniyor. Peki, kademeli emeklilik gelecek mi, şartları neler, ne zaman çıkacak? Kademeli (erken) emeklilik tablosu belli oldu mu? İşte, 2025 kademeli emeklilik son dakika haberleri ve ayrıntılı bilgiler.

Kademeli emeklilik tablosu 2025 şartları ve ne zaman çıkacağı, teklifin Meclis'e sunulmasıyla beraber yeniden gündeme geldi. CHP Karabük Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, 08/09/1999 ile 16/04/2008 tarihleri arasında sigortalı olan vatandaşların kademeli emeklilik hakkından faydalanmalarını sağlamak ve esnaf ile memurların prim ödeme gün sayısını 9000'den 7200'e düşürmek amacıyla kanun teklifi önerisi hazırladı. Bu gelişmeyle beraber kademeli emeklilik Meclis'ten geçti mi? sorusunun yanıtına gözler çevrildi. Diğer yandan geçtiğimiz haftalarda Bakan Işıkhan ise "Emeklilik sisteminde bir değişiklik planlamıyoruz. Emekli olabilmek için gereken prim ve yıl şartlar devam edecek." ifadelerini kullanmıştı. Peki, kademeli emeklilik nedir, çıkacak mı?

KADEMELİ EMEKLİLİK TEKLİFİ MECLİSTEN GEÇTİ Mİ?
CHP Karabük Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair hazırladığı yeni bir kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.
Akay, 08/09/1999 ile 16/04/2008 tarihleri arasında sigortalı olan vatandaşların kademeli emeklilik hakkından faydalanmalarını sağlamak ve esnaf ile memurların prim ödeme gün sayısını 9000'den 7200'e düşürmek amacıyla kanun teklifi önerisi hazırladı. 1999 sonrasında işe başlayanlar arasında büyük bir prim günü farkı olduğunu vurgulayan ve bu durumun sosyal güvenlik açısından ölçülürlük ilkesiyle bağdaşmadığını ifade eden Akay ayrıca, 1 Mayıs 2008'den sonra işe başlayan memurlar ve esnaflar için prim ödeme gün sayısının 9000'e çıkarılmasının da adaletsizlik oluşturduğunu söyledi.

2025 YILINDA EMEKLİLİK SİSTEMİ
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde emeklilik sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Işıkhan, şu ifadelere yer verdi: "Emeklilik sisteminde bir değişiklik planlamıyoruz. Emekli olabilmek için gereken prim ve yıl şartlar devam edecek."