Spor
19 Eyl 2024 08:30 Son Güncelleme: 19 Eyl 2024 08:32

Jose Mourinho'dan derbi için Dzeko kararı

Süper Lig'de Galatasaray ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Jose Mourinho, dev maçta Dzeko için kararını verdi.

Fenerbahçe kaptanı Edin Dzeko’nun cumartesi günü Galatasaray’la oynanacak derbide büyük olasılıkla ilk 11’de yer alacak. Teknik Direktör Mourinho’nun dev müsabakaya Bosna Hersekli golcüyle başlayacağı ifade edildi.

Dzeko, Bosna Hersek’in geçen hafta Hollanda ve Macaristan’la oynadığı UEFA Uluslar Ligi maçlarında 11’de görev yaparken, her iki karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı. Portekizli çalıştırıcının derbide 11’de sahaya sürmeyi planladığı deneyimli futbolcuyu bu nedenle ligdeki Kasımpaşa maçında yedek soyundurduğu aktarıldı.

Kasımpaşa karşısında yeni transfer Youssef En Nesyri’ye ilk 11’de forma veren Mourinho’nun derbide Dzeko’yu sahaya süreceği ifade edildi. Portekizli teknik adamın, kariyeri boyunca sayısız derbi oynayan ve Galatasaray maçlarının havasını da iyi belen Edin Dzeko’nun tecrübesinden yararlanmak istediği belirtildi. Derbi maçta En Nesyri ve Cenk Tosun ise hamle oyuncuları olarak kulübede yer alacak. Teknik patron Mourinho’nun maçın seyrine göre iki oyuncuya da süre vermeyi planladığı vurgulandı.