Gündem
18 Ağu 2024 15:31 Son Güncelleme: 18 Ağu 2024 16:20

İzmir’de orman yangınının bilançosu ortaya çıktı! 43 binada ağır hasar var…

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor. İzmir, yangınlardan en çok etkilenen kentlerin başında yer alıyor. Kentin pek çok noktasında çıkan yangınlar, yerleşim yerlerini de etkiledi. Geniş bir alan küle dönerken, kentte hasar tespit çalışmaları da başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir’de 43 bina ve 45 bağımsız bölümün yıkık, ağır veya orta hasarlı olduğunu açıkladı.

Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Birçok kentte ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 5 noktada yangınların sürdüğü bilgisini verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kurum, yangınların söndürüldüğü noktalarda hasar tespit çalışmalarına başlandığını söyledi.

Kurum, orman yangınlarından etkilenen İzmir’de incelenen 52 bina ve 97 bağımsız bölümden 43 bina ve 45 bağımsız bölümün yıkık, ağır veya orta hasarlı olduğunu açıkladı.

Orman yangınlarının en çok etkilediği yerlerden Manisa’da da hasar tespit çalışmaları yürütüldüğü bilgisini veren Bakan Kurum, Manisa’nın Gördes ilçesinde çıkan yangında 36 bina ve 52 bağımsız bölümün acil yıkılacak bina olarak tespitinin yapıldığını söyledi.

Bakan Kurum, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Antalya ve Muğla yangınlarında milletimize sözümüzü tuttuk. Bu yangınlarda da inşallah hızlıca yaralarımız saracağız.” dedi.

ETİKETLER
#izmir #yangın