16 Eki 2024 11:05 Son Güncelleme: 16 Eki 2024 11:10

İYİ Parti'den sert 'çözüm süreci' tepkisi! 'Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz…'

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan 'çözüm süreci' tepkisi geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un anayasanın üçüncü maddesine yönelik açıklamasına ilişkin, "Sarayın atanmış ve zavallı memuru olduğunu kanıtladı" değerlendirmesini yaptı.

Müsavat Dervişoğlu şu ifadeleri kullandı:

Sizin devletin zannettiğinizle bizimkisi aynı değildir. Sizin devletiniz saraydaki zatın iki dudağından çıkan emirlerdir.

'ÇÖZÜM SÜRECİ' AÇIKLAMASI

2011'de çözüm adı altında başlayan ihanet süreci 2015'te rafa kaldırdık sözüyle uyutuldu. 2017'de İYİ Parti kuruldu. 2018'de bundan rahatsız olanlar Cumhur İttifakı'nı oluşturdu. Ardından HÜDAPAR ile genişleyen Cumhur İttifakı şimdi DEM'le el sıkışıyor, ona el uzatıyor.

Bunun adı kapsayıcılık değil. Toplumun farklı kesimlerini kendi siyasi emellerine alet etme çabasıdır. Rafa kaldırılan ihanet sürecinin yeniden yürürlüğe konulmasıdır. Milletçe biz bu filmi önceden seyrettik. Senaryo, yönetmen, yapımcı hemen hemen hepsi aynı. Sadece oyunculara yenileri eklenmiş devam filmi.

"BU FİLMİ BİR DAHA ÇEKEMEYECEKSİNİZ"

Her adımınızı biliyor ve yakından takip ediyorum. Ben Müsavat Dervişoğlu'yum. Gücümü bu büyük milletten alıyorum. Kullandığım bu yetkiyi de Türkiye Cumhuriyeti devleti yurttaşlığından alıyorum. Bununla da şeref duyuyorum. Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz. Bu millete de bir daha seyrettiremeyeceksiniz.

"ZAMANI GELDİKÇE MİLLETİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ"

Gölge oyunları oynayarak ve sonra pardon diyerek gerçek niyetlerinizi gizleyemezsiniz. Hepinizi tanıyorum ve takip ediyorum. Sadece İmralı tutanaklarına bakarak kimlere hangi misyonunun yüklendiğini, hangi ihanet oyununun figüranı olduklarını, bugün sahneye konulmak istenen hain senaryonun kimler tarafından yazıldığını çok iyi biliyorum. Bütün bunları zamanı geldikçe aziz milletimizle paylaşacağız.