İşte Türkiye'nin en başarılı 12 girişimci kadını! Yaptıklarıyla ses getirdiler - Sayfa 4

EBRU BAYBARA DEMİR

Turizm mezunu olan Baybara 21 Mardin kadını ile birlikte Cercis Murat Konağı'nı kurdu. Konak ile birlikte Mardin'in turizm dönüşüm hareketini de başlatan Baybara Mardin'e gelen turist sayısını artırırken kadınlara da istihdam sağladı.

412
İşte Türkiye'nin en başarılı 12 girişimci kadını! Yaptıklarıyla ses getirdiler - Sayfa 5

DEMET MUTLU

Hepimizin aktif bir şekilde kullandığı Trendyol'un CEO'su ve kurucusudur. New York Üniversitesi’nin Ekonomi bölümünden mezun olan Mutlu, Trendyol'u 300 bin dolar sermaye ile evinin salonunda kurdu. Sitenin değeri ise sadece ilk 16 ay içinde 150 milyon dolara ulaştı. Ve gün geçtikçe de büyümeye devam ediyor.

512
İşte Türkiye'nin en başarılı 12 girişimci kadını! Yaptıklarıyla ses getirdiler - Sayfa 6

GAMZE CİZRELİ

ODTÜ İşletme Fakültesi mezunu olan Cizreli'nin ilk girişimi Ankara'da açtığı CAFEMİZ isimli işletmeydi. Ardından çeşitli ortaklıklar ile markala kuran Cizreli 2007'de BigChefs Cafe- Brasserie'i kurdu. Gün geçtikçe o küçük kafeyi büyüterek 4 farklı ülkede 2500'ü aşkın şubeye sahip olan bir restoran zinciri yarattı.

612
İşte Türkiye'nin en başarılı 12 girişimci kadını! Yaptıklarıyla ses getirdiler - Sayfa 7

HANDE ÇİLİNGİR

2012 yılında 5 kurucu ortak ile Insider'ı kuran Çilingir 2016 yılında Microsoft tarafından ‘Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi’ ödülüne layık görüldü. Hali hazırda Londra, Tokyo, Dubai, Paris ve pek çok ülkede aktif olan Insider'ın 24 global ofisi bulunuyor.

712