Polemik & Kulis
26 Ağu 2011 04:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

İŞTE BU DEĞİŞİKLİKLERE SEVİNECEKSİNİZ!

Facebook'un sürekli değişiklikler yapması kullanıcıları çileden çıkarıyor. Ancak bu değişiklikler beğenilecek...

Facebook, kullanıcı güvenliği sebebiyle sürekli eleştirilerin hedefi haline gelen sosyal paylaşım ağı, paylaşım ve etiketleme araçlarında bazı yenilikleri devreye soktu.

Yapılan geliştirmeleri blog sayfasından duyuran değişen özelliklerin kısa sürede tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde uygulamaya geçirileceğini belirtiyor.

Bugüne kadar ‘hesap ayarları’ sekmesi üzerinden değiştirilebilen profil ayarları, artık yeni yapısıyla Facebook kullanıcılarının profillerindeki her yeni fotoğraf ya da gönderinin kimler tarafından görüntülenebileceğini anında gösteriyor.

Profillerin diğer kullanıcılar tarafından nasıl göründüğünün ön izlemesinin daha kolay yapılacağı belirtilirken, getirilen bir diğer yenilik ise Facebook kullanıcılarının geçmişte yayımladıkları bir durum güncellemesini kimlerin görebileceğinin sonradan da değiştirebilmesi.

Bunun dışında, artık bir kullanıcının başka bir kullanıcı tarafından etiketlendiği bir fotoğraf ya da gönderi, kendi onayı olmadan profilde görüntülenmeyecek. Fotoğraflarda etiketlenmek istemeyen kullanıcı, onay vermeyerek kendisinin etiketlenmesini engelleyebiliyor.

Facebook’a getirilen son yenilik ise kullanıcıların bulundukları konumu durum güncellemelerinde bildirebilmesi. Önceden olduğu gibi konum bildirimi sadece Facebook’un akıllı telefon uygulamaları üzerinden yapılabiliyordu.

Son değişikliklerle, hem normal telefonlardan, hem de bilgisayar üzerinden de bu bildirim yapılabilecek.

ETİKETLER
#facebook