01 Eki 2015 17:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

İşte Ahmet Altan'ın yeni adresi! Bakın nerede yazacak?

Deneyimli gazeteci-yazarın yeni adresi belli oldu...

Yazdığı kitaplar, birçok dile çevrilip milyonlara ulaştı. Romanları merakla bekleniyor ve her dönemin en çok okunanlar listesinde liste başı oluyordu.

Edebiyata olan ilgisini ve edebiyat cevherini aynı ustalıkla gazeteciliğe de aktaran Ahmet Altan, artık yeni adresinde.

Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken yeni romanlarını yazmak için görevini bırakan Ahmet Altan yarından itibaren, köşe yazıları ile Haberdar.com sitesinde olacak.

AHMET ALTAN KİMDİR?

Hürriyet, Güneş, Milliyet ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. Milliyet gazetesinde çalıştığı dönemde, gazetede Kürtlerin çoğunluğu oluşturduğu kurgusal bir "Kürt" ülkesinden bahseden yazısı nedeniyle gazeteden kovuldu.

Doksanlı yılların ortalarında Neşe Düzel ile birlikte Star TV'de Kırmızı Koltuk isimli tartışma programını hazırladı ve sundu.

2007 yılında Taraf gazetesinin kurucuları arasında yer alan Altan, Alev Er ile birlikte genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra Er'in ayrılmasıyla gazetenin genel yayın yönetmenliği görevini tek başına yürütmeye devam etti.

Gazetenin "Kum Saati" adlı köşesinde, köşe yazarı olarak yazılar yazdı. Eylül 2008'de Ermenilerle ilgili bir köşe yazısı nedeniyle Türklüğe hakaretle suçlandı.

Taraf gazetesi 2009 yılında Leipzig Bankası Medya Vakfı tarafından verilen dünyanın prestijli basın ödüllerinden biri olan Özgürlük ve Medyanın Geleceği Ödülü'ne layık görüldü. Altan, 2011'de üçüncüsü düzenlenen ve Ulusulararası Hrant Dink Vakfı tarafından özgür ve adil bir dünya için çalışan, ilham ve umut ışığı kişilere layık görülen Hrant Dink Barış Ödülü'nün de sahibidir.
Altan, Aralık 2012'de Yasemin Çongar ile birlikte Taraf gazetesindeki görevinden istifa etti.
Ahmet Altan Yazar ve eski milletvekili Çetin Altan'ın oğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat profesörü ve yazar Mehmet Altan'ın ağabeyidir. İki çocuk babasıdır.

YARGILANDIĞI DAVALAR

Altan, 17 Nisan 1995'te Tarih gazetesinde yayınlanan "Atakürt" başlıklı köşe yazısı nedeniyle Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanıp 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı, gazetedeki işinden de kovuldu.
4 Ocak 2012'de Uludere katliamı ile ilgili kaleme aldığı "Devlet Yardakçılığı ve Ahlak" başlıklı yazısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hapis cezasını 7 bin lira adli para cezasına çevirdi.

2 Eylül 2015'te Samanyolu Haber kanalında katıldığı bir programdaki konuşmalarından dolayı Altan hakkında "Cumhurbaşkanı'na, hükümete, kamu görevlilerine hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.