İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 4

27 - YUNANİSTAN

Güneydoğu Avrupa kıtasında bulunan Yunanistan; Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan ve Türkiye ile komşudur. Batısına İyon Denizi'ni, doğusuna Ege Denizi'ni alan Yunanistan'ın güneyinde ise Akdeniz bulunur.

430
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 5

26- GÜNEY AFRİKA

Afrika'nın güney kısmının yarısını kapsayan Güney Afrika Cumhuriyeti, kıtanın en ucunda yer alır. Güneybatı kısmında Atla Okyanusu, güneyinde Hint Okyanusu, kuzeydoğusunda Mozambik, kuzeybatısında Namibya, kuzeyinde ise Botswana ülkesi yer alır.

530
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 6

25 - İSVEÇ

İsveç (İsveççe: Sverige) veya resmî olarak İsveç Krallığı (Konungariket Sverige), Kuzey Avrupa'daki İskandinavya yarımadasında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları batı ve kuzeyden Norveç, doğudan ise Finlandiya'dır. İsveç bunun dışında güneyinde yer alan Öresund Köprüsü ile Danimarka'ya bağlıdır.

630
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 7

24 - POLONYA

Polonya Cumhuriyeti orta Avrupa'da yer alır. Güneyinde Slovakya, doğusunda Beyaz Rusya, kuzeydoğusunda Rusya, güneydoğusunda Ukrayna ve Baltık denizi, batısında da Almanya Federal Cumhuriyeti ile komşudur. Polonya, konumu sayesinde Avrupa Birliği'nde özel bir yere sahiptir.

730