İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 18

13 - TÜRKİYE

Türkiye konum olarak kuzey yarımkürede yer alıyor. Eski dünya karaları olarak bilinen Asya-Avrupa karalarının birbirine en çok yaklaştıkları stratejik bir bölgede bulunuyor. Yani hem Asya'da hem de Avrupa'da toprakları bulunan bir ülkedir.

1830
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 19

12 - MISIR

Afrika'nın Kuzeydoğu köşesinde bulunduğunu söylemek mümkündür. Sina yarımadasına bakıldığı zaman ise Asya kıtasının Güneydoğu bölümünde yer alır. Yüz ölçümü açısından dünyanın 30. büyük ülkesi olan Mısır, topraklarının büyük bir kısmı ile beraber Afrika kıtasında bulunmaktadır.

1930
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 20

11 - İTALYA

İtalya coğrafi konum itibari ile Güney Avrupa'da yer almaktadır. Akdeniz iklimi hakim olan ülke Avrupa'nın en güzel ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa, İsviçre, Avusturya, Slovenya, San Marino ülkenin komşu ülkeleridir. İtalyanca ülkenin resmi dilidir.

2030
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 21

10 - BREZİLYA

Brezilya ya da resmî adıyla Brezilya Federal Cumhuriyeti, Güney Amerika'da yer alan, kıtanın neredeyse bütün merkezini ve kuzeydoğu bölgesini kaplayan, en büyük ve en kalabalık ülkedir. Brezilya'nın başkenti Brasília'dır. Atlas Okyanusu'na uzun bir kıyısı vardır.

2130