İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 10

21- TAYVAN

Tayvan, Çin ana karasına 200 km uzaklıkta Doğu Asya'da yer alır. Çin'in ve Japonya'nın güneyinde, Filipinler'in kuzeyinde bir adadır. Konum olarak Batı Pasifik'tedir. Ayrıca Tayvan Adası'nın yanı sıra 21 takımada ve Pescadores Adaları'ndan oluşmaktadır.

1030
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 11

20 - SUUDİ ARABİSTAN

Arap Yarımadası'nın en büyük ülkesi olan Suudi Arabistan, Asya kıtasının batısında yer alan bir krallıktır. Doğuda Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri ile komşu olan ülke; güneydoğuda Umman, güneyde Yemen, kuzeybatıda Ürdün, kuzeydoğuda ise Irak'la sınır komşusudur.

1130
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 12

19 - İSPANYA

İspanya Krallığı (İspanyolca: Reino de España), Avrupa'nın güneybatısında, İber Yarımadası'nda yer alan ülkedir. Güneyde ve doğuda Akdeniz'e, kuzeyde ise Atlantik Okyanusu'na kıyısı vardır.

1230
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 13

18 - İSRAİL

İsrail, Orta Doğu Akdeniz kıyısındadır. Batısında Akdeniz, kuzeyinde Lübnan ve Suriye, doğusunda Ürdün, güneybatısında ise Sina Yarımadası bulunmaktadır. İsrail'in güney bölgesi tamamen necef çölü ile kaplı durumdadır. İsrail'in kuzeydoğu kesimi ise Şeria Hendeklerine açılmaktadır.

1330