İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada?

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından, dünyanın en güçlü orduları da merak edildi. Global Firepower’ın açıkladığı listede 50 ülke yer alıyor. Yapılan listede 2022 yılında dünyanın en güçlü orduları yer alıyor.

İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 1

30 - KUZEY KORE

Doğu Asya'da olan ülke, 124- 132 derece doğu boylamında ve 33 43 derece kuzey enleminde yer almaktadır. Çin, Rusya ve Güney Kore ile sınır komşusu olan ülke, yarım ada konumundadır. Doğusunda Japon Denizi, batısında Sarı Deniz olan ülkede balıkçılık ve gemi taşımacılığı gelişmiştir.

130
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 2

29 - TAYLAND

Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam, Hindiçin yarımadasının orta kısmında bulunan Güneydoğu Asya ülkesi.

230
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 3

28 - VIETNAM

Vietnam ülkesi Güneydoğu Asya'da Çin Hindi Yarımadası'nın doğu bölümünde yer alan bir devlettir. Vietnam'ın komşuları; ülkenin kuzeyinde Çin, batısında Kamboçya ve Laos ülkeleridir. Vietnam'ın uzun kıyı hattı ise doğuda Güney Çin Denizi'ne bakar ve güneydeyse Siyam Körfezi'ne kadar ulaşır.

330
İşte 2022'de dünyanın en güçlü orduları! Ukrayna, Rusya ve Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 4

27 - YUNANİSTAN

Güneydoğu Avrupa kıtasında bulunan Yunanistan; Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan ve Türkiye ile komşudur. Batısına İyon Denizi'ni, doğusuna Ege Denizi'ni alan Yunanistan'ın güneyinde ise Akdeniz bulunur.

430