İstanbul'dan Kapadokya'ya... Türkiye'de çekilen 10 Hollywood filmi

İstanbul, Kapadokya ve Türkiye'nin birçok noktası son yıllarda beyaz perdede yer aldı. Türkiye'de çekilen sahneleriyle gündeme gelen Hollywood filmleri merak uyandırdı.

İstanbul'dan Kapadokya'ya... Türkiye'de çekilen 10 Hollywood filmi - Sayfa 1

Başta İstanbul olmak üzere her gün pek çok kişinin gelip geçtiği, sinema ekranlarında ve hatta Hollywood filmlerinde tüm görkemiyle yer alan pek çok şehir bulunuyor. Türkiye'de geçen sahneleriyle çok konuşulan Hollywood filmleri derlendi.

111
İstanbul'dan Kapadokya'ya... Türkiye'de çekilen 10 Hollywood filmi - Sayfa 2

SERVET OPERASYONU - OPERATION FORTUNE (2023)

Çoğu Antalya'da çekilen filmde, Bestemsu Özdemir ve Kaan Urgancıoğlu da yer alıyor. Servet Operasyonu, dünya için büyük tehdit oluşturan yeni bir ölümcül silah teknolojisinin ticarileştirilmesini önlemek için zorlu bir maceraya atılan bir ajanın hikayesini konu ediyor. M16 ajanı Orson Fortune, dünya için büyük tehdit oluşturan yeni bir ölümcül silah teknolojisinin ticarileştirilmesini önlemek için uluslararası bir istihbarat ittifakı olan "Five Eyes" tarafından işe alınır. Bu süreçte CIA teknoloji uzmanı Sarah Fidel ile birlikte çalışmak zorunda bırakılan Fortune, zengin bir silah tüccarının izini sürmeye çalışırken dünyayı dolaşmak zorunda kalır.

211
İstanbul'dan Kapadokya'ya... Türkiye'de çekilen 10 Hollywood filmi - Sayfa 3

GAYRİBEYEFENDİ SAVAŞ DAİRESİ (THE MINISTRY OF UNGENTLEMANLY WARFARE) (2024)

1939 yılında İngiliz ordusu Almanya ordusu tarafından yenilgiye uğratılmaktadır. Bu durum üzerine Winston Churchill, centilmen savaş kurallarını bir kenara bırakarak bir karşı hamle yapmak ister. Amacı, bir asker topluluğunu düşman hattının arkasına gizlice sızdırmaktır. Askerler, hayati tehlikesi olan bu planı öldürülme ihtimallerini bilerek kabul eder. Sağlam bir birlik kurulmasıyla Naziler’e karşı önemli galibiyetler elde edilir.

311
İstanbul'dan Kapadokya'ya... Türkiye'de çekilen 10 Hollywood filmi - Sayfa 4

CEHENNEM (INFERNO) (2016)

Dan Brown’un romanından sinemaya uyarlanan filmin başrolünde Tom Hanks yer alıyor. Film, Floransa ve Venedik’in yanı sıra İstanbul'da çekilmişti.

Kaçak ve hafıza kaybı yaşayan Harvardlı bir sembol bilimci, dünya nüfusunu kırıp geçirmek üzere tasarlanmış bir salgın hastalığı durdurmak için ipuçlarını çözmelidir.

411