Gündem
11 Eyl 2024 09:15 Son Güncelleme: 11 Eyl 2024 09:29

İstanbul Üniversitesi'nde 'Zülfikar' kuralları! İzne çıkan sekretere soruşturma!

İstanbul Üniversitesi’nde akıllara durgunluk veren soruşturma. İlahiyat Fakültesi Sekreteri Ekrem Aydın farklı tarihlerde rapor alarak 18 gün izne çıktı. Üniversite, bir hakem hastane tayin ederek Aydın'ın aldığı raporları inceletecek. Aydın, ’24 Yıldır İstanbul Üniversitesi’nde görev yapıyorum. Böyle bir soruşturmaya ilk defa tanık oluyorum’ dedi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, İstanbul Tıp Fakültesi’nde yıllarca sekreterlik yapan Ekrem Aydın, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar tarafından İlahiyat Fakültesi’ne gönderildi. Orada da aynı görevi yapan Aydın, 25 Nisan 2024-2 Mayıs 2024 tarihleri arasında 8 gün, 3 Mayıs 2024-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında da 10 gün izne ayrıldı. İstanbul Üniversite Rektörlüğü, 16 Ağustos 2024 tarihinde Aydın’la ilgili soruşturma başlattı. Üniversite hakem hastane tayin ederek Aydın'ın aldığı raporların gerçek olup olmadığını araştıracak. Disiplin Soruşturma Komisyonu, Aydın’ı 17 eylül 2024 tarihinde savunma yapmaya davet etti.

YASALARI HİÇE SAYIYOR!

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sekreteri Ekrem Aydın, Disiplin Soruşturma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hayati Durmaz’a gönderdiği yazıda, ‘’Gönderildiğim hastaneden fenne ve usule uygunluk sağlık kurulu raporu kuruma gönderilmiş olmasına rağmen, tüm yasaları hiçe sayarak yetkisi olmamasına rağmen aydın konuda açıkça suç işleyerek şahsımı fenne ve usule uygunluk raporu alınmış olan sağlık raporları için tekrar eziyette bulunmak ve mobbing uygulamak amacıyla yeniden başkaca bir hastaneye gönderen, bu raporlar sağlık kurulunda mevcutken, yasal olarak işleyen tüm süreçlere yasadışı müdahalede bulunduğu açıkça anlaşılan rektörce, tarafına disiplin soruşturması açıldığı yönündeki yazınız anlaşılmamıştır’’ ifadelerine yer verildi.

BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR SORUŞTURMA DUYMADIM

Şaşkınlığını gizleyemeyen Aydın, böyle bir yazıya ilk defa tanık olduğunu söylediği yazısının devamında ise, "29 yıldır kamu kuruluşlarında hizmet vermiş, bunun 24 yılını İstanbul Üniversitesi’nde geçmiştir. Bu 29 yılda yıllık izin aldığı veya rahatsızlığıyla ilgili aldığı raporlar fenne ve usule uygun olarak sağlık kurullarınca onaylanmışken açılmış bir soruşturma duymadığımdan yaşadığım şaşkınlığa istinaden herhalde eksin ve tarafıma ulaşmamış bilgi ve belgeler vardır diye düşünüyorum. Tüm dosyanın eksiksiz bir şekilde tarafıma gönderilmesini saygılarımla arz ederim’’ dedi.

SAYIŞTAY VE YÖK'E ŞİKAYET ETTİLER!

MedyaRadar, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın skandal uygulamalarını günlerce yazdı. Haber haline getirdiğimiz konular hem YÖK hem de Sayıştay Başkanlığı’na ihbar edildi. İki kuruma gönderilen şikayetler şöyle:

-Onkoloji Enstitüsü Kurulu, yönetici paylarının hastanelerdeki gibi alınması için karar aldırdı. (Daha fazla ücret almak için)

-Tasarruf tedbirlerine rağmen kendi ses sistemi varken, Ankaralı bir firmadan ses ve sahne kiralama hizmeti satın alındı

-İstanbul Üniversitesi’nin sosyal medya hesaplarının yönetilmesi için yine aynı firmaya 3 milyon TL’lik ödeme yapıldı.

-Yemek ihalesi sonrası kiralanan araç, İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Özel Kalem Müdürlüğünün işleri için kullanılıyor.