İstanbul seçim anketlerinde son durum ne? İşte anket şirketlerinin sonuçları

23 Haziran seçimlerine sadece 3 gün kaldı. Türkiye’nin gözü pazar günü İstanbul’dan gelecek haberlerlerde olacak. 31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasında kafa kafaya bir sonuç çıkmıştı. Bu sonucun ardından 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimlerine ilişkin anketler en çok merak edilenler arasında. İşte bugüne kadar yapılan o anketler...

İstanbul seçim anketlerinde son durum ne? İşte anket şirketlerinin sonuçları - Sayfa 1

Şimdiye kadar büyük anket şirketi ellerindeki anketleri kamuoyuyla paylaştı. Aralarında ORC, MAK, Optimar, SONAR, ADA ve Avrasya gibi büyük anket şirketlerinin bulunduğu anket şirketlerinden sadece ORC Binali Yıldırım’ı önde gösterirken, diğer anket şirketleri Ekrem İmamoğlu’nu önde gösterdi.

116
İstanbul seçim anketlerinde son durum ne? İşte anket şirketlerinin sonuçları - Sayfa 2

Açıklanan anketler arasında en büyük oy farkını ise SONAR ve Themis Araştırma şirketleri verdi. SONAR Ekrem İmamoğlu lehine 6 puan fark verirken, Themis ise 8 puan fark açıkladı.

216
İstanbul seçim anketlerinde son durum ne? İşte anket şirketlerinin sonuçları - Sayfa 3

MAK Danışmanlık: MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde. 15 ve 20 Mayıs arasında yapılan anketin sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı öngörülüyor.

316
İstanbul seçim anketlerinde son durum ne? İşte anket şirketlerinin sonuçları - Sayfa 4

Optimar Araştırma: Optimar Araştırma şirketi, yaptığı son ankette İmamoğlu’nun yüzde 52 ile Binali Yıldırım’ın dört puan önünde olduğunu ortaya koydu.

416