Dünya
04 Kas 2023 23:00 Son Güncelleme: 04 Kas 2023 23:06

İsrail'den Gazzelilere çağrı! 'Onu öldürün, savaş kısa sürsün'

Gazze'de sivilleri katletmeyi sürdüren İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Galant, Yahya Sinvar'ı Gazzelilerin ele geçirmesi durumunda savaşın kısalacağını söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar ile ilgili konuştu. "Burada her şeyi yapmaya hazır savaşçılar var. Yahya Sinvar'a ulaşacağız ve onu ortadan kaldıracağız." diyen Galant, SinvarGazzelilerin ele geçirmesi halinde savaşın kısalacağını söyledi.


İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant

GALANT: BURADA HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIR SAVAŞÇILAR VAR

Abluka altındaki Gazze'yi 7 Ekim'den bu vuran İsrail, sivilleri katletmeye devam ediyor. İsrail Gazze'yi havadan ve karadan vururken, Savunma Bakanı Yoav Galant'tan açıklama geldi. Kuzey sınırını gezen İsrail Savunma Bakanı Galant, askerlerin kendisine zafere kadar savaşmaya hazır olduklarını söylediğini iddia etti.

Basın toplantısı düzenleyen Galant, "Burada her şeyi yapmaya hazır savaşçılar var." ifadelerini kullandı.

"YAHYA SİNVAR'I ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

Gazze'ye hem güneyden hem de kuzeyden saldırdıklarını söyleyen Galant, çatışmalarda şu ana kadar 12 Hamas tabur komutanını öldürdüklerini kaydetti. Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar ile ilgili konuşan Galant, "Herkese ulaşacağız. Yahya Sinvar'a ulaşacağız ve onu ortadan kaldıracağız" dedi. Galant, Gazzelilerin Sinvar'ı daha önce ele geçirmesi halinde bunun savaşı kısaltacağını belirtti.


Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar

"SAVAŞIN SONUNDA GAZZE'DE HAMAS KALMAYACAK"

Savaşın uzun süre devam edeceğini dile getiren Galant, "Savaşın sonunda Gazze'de Hamas kalmayacak ve Gazze'den bir güvenlik tehdidi olmayacak" diye konuştu.

ETİKETLER
#Yoav Galant #israil