Dünya
28 Eyl 2024 11:20 Son Güncelleme: 28 Eyl 2024 11:47

İsrail ordusu duyurdu: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü!

İsrail, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını vurdu. Saldırının hedefinde olan Hizbullah lideri Nasrallah'ın hayatta olup olmadığı konuşulurken, İsrail ordusu "Nasrallah öldürüldü, artık dünyayı terörize edemeyecek" açıklamasında bulundu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın dün Beyrut'ta düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

IDF dün Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Lübnan kenti Dahiye'de 4 binaya yönelik ağır bir hava saldırısı gerçekleştirmişti. İsrail, saldırının Hizbullah ana karargâhına yönelik olduğunu ve Hizbullah lideri Nasrallah'ın hedef alındığını açıklamıştı.

IDF'DEN "ÖLDÜRÜLDÜ" AÇIKLAMASI

IDF, Hizbullah lideri Nasrallah'ın dün Beyrut'un Dahiye bölgesinde gerçekleştirilen hava saldırılarında öldürüldüğünü açıkladı. IDF açıklamasında Nasrallah'ın yanı sıra Hizbullah'ın Güney Cephesi Komutanı Ali Karaki'nin de diğer komutanlarla birlikte öldürüldüğü belirtildi.

Ordu, “Saldırı, Hizbullah'ın üst düzey yetkilileri karargâhlarında İsrail Devleti vatandaşlarına karşı terör faaliyetlerini koordine ederken gerçekleştirildi” açıklamasında bulundu.

İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

IDF Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi, ordunun Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurmasının ardından "İsrail'in ülkeyi ve vatandaşlarını tehdit eden herkese ulaşacağını" söyledi.

Halevi, “Bu, alet kutusundaki araçların sonu değil. Mesaj basit, İsrail Devleti vatandaşlarını tehdit eden herkese, onlara nasıl ulaşacağımızı bileceğiz” dedi.

HİZBULLAH'A YAKIN KAYNAK: İRTİBATIMIZ KESİLDİ

AFP'ye konuşan Hizbullah'a yakın bir kaynak, Hasan Nasrallah ile dün akşamdan bu yana “irtibatın kesildiğini” söyledi.

“Seyyid Hasan Nasrallah ile Cuma akşamından bu yana temas kesildi” diyen kaynak, hassas konuları tartışmak için isminin açıklanmasını istemedi ve Nasrallah'ın öldürülüp öldürülmediğini teyit etmedi.

NASRALLAH'IN SAĞLIK DURUMU BELİRSİZLİĞİNİ KORUYORDU

Hizbullah'a yakın bir kaynak Reuters'a Nasrallah'ın hayatta olduğunu söylerken, İran'ın Tasnim haber ajansı da Nasrallah'ın güvende olduğunu bildirmişti. İranlı üst düzey bir güvenlik yetkilisi Reuters'a yaptığı açıklamada Tahran'ın Nasrallah'ın durumunu kontrol ettiğini söylemişti.

İsrail'in ekim ayından bu yana Beyrut'ta gerçekleştirdiği en güçlü saldırıda dört aparman bloğu yerle bir edildi. Dün gece son olarak enkaz altında 400 civarında insanın kaldığı bildirilmişti.