İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına acil uyarı! - Sayfa 12

Altının isimleri her yerde farklı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın isimlerinin farklı yerlerde farklı şekillerde bilindiğini belirtti. Hatta altın isimlerinin bölgeden bölgeye bile değiştiğini dile getiren Finans Analisti İslam Memiş, “Türkiye’de bölgelere göre geleneklere göre de altınların isimleri bile farklılık gösterebiliyor mesela Karadeniz’de çeyrek altın da çeyrek altın demezler. Para derler para altın derler. 

1220
İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına acil uyarı! - Sayfa 13

Eskiden beri böyle alışmışlar bu ziynet altına mesela doğu ve Güneydoğu’da da ziynet altın demezler Cumhuriyet derler. Bunlarda böyle alışmış. Bölgelere göre, kültüre göre de aslında altının da adının değişik olduğunu belirtmek isterim.” yorumlarına yer verdi.

1320
İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına acil uyarı! - Sayfa 14

Reşat altın birikim amaçlı değildir

Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Reşat altının birikim amaçlı alınmaması gerektiğini söyledi. Reşat altının işçilik maliyeti olduğunu ve sadece satın alınırken işçilik maliyetinin ödendiğini belitti. Ancak geri tekrardan kuyumcuya Reşat altın satarken işçilik ücretinin ödenmediği için kayıplar yaşanabileceğini vurguladı.

1420
İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına acil uyarı! - Sayfa 15

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Reşat altının 22 ayar tam altın cumhuriyet altına kıyasla İşçilikli olduğunu bilmeniz gerekiyor. Yani bu aslında görsel işçiliği daha çok ön planda olduğu için birikim amaçlı değildir. Tabii ki biriktirebilirsiniz ama satın alırken işçilik ödüyorsunuz. 

1520