İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına acil uyarı! - Sayfa 10

Halbuki buradaki sebep şu. Örnek verelim. Benim bir kuyumcu mağazam var. Bugün yüklü miktardan ben vatandaştan Cumhuriyet altını bozdum. Bunu bir an önce satmam lazım. Nakite dönmem lazım. Yüklü miktarda çeyrek altınım var veya gram altınım daha fazla. Hangisi fazlaysa onu satmam lazım. Bir an önce nakite dönmem lazım. 

1020
İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına acil uyarı! - Sayfa 11

Onu satmam için de bir tezgahtar olarak tüketiciye, vatandaşa onun daha iyi olduğunu söylemek gibi bir alışkanlık söz konusu. Ve hal böyle olunca da vatandaş bunu iyi niyetli bir söylem olarak algılıyor, doğru bir söylem olarak algılıyor. Ve bu şekilde birikimlerine yön vermeye devam ediyor.” sözlerini sarfetti.

1120
İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına acil uyarı! - Sayfa 12

Altının isimleri her yerde farklı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın isimlerinin farklı yerlerde farklı şekillerde bilindiğini belirtti. Hatta altın isimlerinin bölgeden bölgeye bile değiştiğini dile getiren Finans Analisti İslam Memiş, “Türkiye’de bölgelere göre geleneklere göre de altınların isimleri bile farklılık gösterebiliyor mesela Karadeniz’de çeyrek altın da çeyrek altın demezler. Para derler para altın derler. 

1220
İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına acil uyarı! - Sayfa 13

Eskiden beri böyle alışmışlar bu ziynet altına mesela doğu ve Güneydoğu’da da ziynet altın demezler Cumhuriyet derler. Bunlarda böyle alışmış. Bölgelere göre, kültüre göre de aslında altının da adının değişik olduğunu belirtmek isterim.” yorumlarına yer verdi.

1320