İşe alım modelleri değişiyor: İşverenlerin önceliği artık diploma değil - Sayfa 16

Birleşik Krallık'taki işletmeler yapay zeka ilerledikçe sosyal becerilere giderek daha fazla değer veriyor

1618
İşe alım modelleri değişiyor: İşverenlerin önceliği artık diploma değil - Sayfa 17

SOSYAL BECERİLERE DAHA FAZLA ÖNEM VERİLİYOR

Birleşik Krallık'taki iş ortamının bu kadar hızlı değişmesiyle birlikte, işletmeler diplomalardan ziyade sosyal becerilere giderek daha fazla önem veriyor. Bu durum, son birkaç yılda yapay zeka alanında yaşanan çarpıcı değişikliklerle daha da kötüleşti.

1718
İşe alım modelleri değişiyor: İşverenlerin önceliği artık diploma değil - Sayfa 18

LinkedIn, Birleşik Krallık'taki işlerin gerektirdiği becerilerin 2030'a kadar 2016'ya kıyasla yüzde 65 oranında değişeceğini tahmin ediyor.

Bu nedenle, Birleşik Krallık'taki her on işverenden dokuzu sosyal becerilerin büyük önem taşıdığını düşünüyor ve Birleşik Krallık'taki işletmeler için en çok talep edilen beş beceri müşteri hizmetleri, liderlik, iletişim, yönetim ve ekip çalışması.

LinkedIn'in bir başka araştırması, insanların yaz tatilinden dönmesinin ardından iş başvuruları arttığı için şirketlerin eylül ayında daha fazla işe alım yaptığını ortaya koydu. Bu aynı zamanda çoğu yeni mezunun işgücüne katıldığı dönem.

EYLÜL AYINDA İŞE ALIMLARDA ARTIŞ GÖZLEMLENİYOR

LinkedIn'e göre Birleşik Krallık'ta eylül ayında işe alımlar genellikle yaklaşık yüzde 44 oranında artıyor.

Buna karşılık İtalya'da işe alımlar eylül ayında yüzde 26 civarında artarken Fransa'da işe alımlar iki kattan fazla artıyor. Hollanda'da işe alımlar yüzde 65 civarında artarken İspanya'da yaklaşık yüzde 28'lik bir artış görülüyor.

Hollanda, Almanya ve Fransa'da bu yılın ilk yarısında iş arama oranlarında yüzde 10'luk bir artış görüldü.

İş arayanlar ağırlıklı olarak teknoloji, bilgi ve medya alanları için başvururken, profesyonel hizmet işleri de büyük ilgi görüyor. Finansal hizmetler rolleri de önemli sayıda arama ve başvuru görüyor.

Öte yandan, kamu hizmetleri, teknoloji, bilgi ve medya ile kamu yönetimi şu anda küresel olarak en çok işe alım yapan sektörlerden bazıları.

1818