Radar Hattı
04 Eki 2007 18:23 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:50

İŞADAMI HAYYAM GARİPOĞLU,CEZAEVİNE GİRMEMEK İÇİN NEREDEYSE SERVET ÖDEDİ: "1.000.000.YTL."

Sümerbank'ı zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanıp 16 yıl 7 ay 8 gün hapis cezasına çarptırıldığı davadan dolayı hakkında yakalama kararı bulunan işadamı Hayyam Garipoğlu, 1 milyon YTL kefaleti ödeyerek serbest kaldı.

İstanbul Adalet Sarayına polis eşliğinde ve elleri önden kelepçeli olarak getirilen Hayyam Garipoğlu, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürlüğüne götürüldü.

Garipoğlu'nun avukatı Hamdi Say'ın, 1 milyon YTL kefaleti İstanbul Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğüne ödediğine dair makbuzu ibraz etmesi üzerine, Garipoğlu hakkındaki yakalama emri kaldırıldı.

İnfaz savcılığındaki işlemleri de tamamlanan Garipoğlu, serbest bırakıldı.

Adliyeden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Garipoğlu, ''Bir teminat yatırılması söz konusuydu. Rakam yüksekti onun için daha önce yatırmamıştık'' dedi.

Garipoğlu'nun işlemleri yapılırken eşi ve bazı yakınları da adliyede hazır bulundu.

Hayyam Garipoğlu'nun İstanbul Adliyesine getirilmeden önce Şişli Adliyesine götürüldüğü ve burada bir soruşturma kapsamında ifade verdiği öğrenildi.

Hayyam Garipoğlu, Sümerbank'ın usulsüz işlemlerle zarara uğratıldığı iddiasıyla 51 sanıkla birlikte yargılandığı davanın 1 Haziran 2005 tarihli duruşmasında "zimmet" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplam 27 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Kararla birlikte hakkında yakalama kararı çıkartılan Garipoğlu bu tarihten beri aranıyordu.