Gündem
05 Mar 2012 12:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

İŞADAMI ALİ SABANCI İLK PARASINI NE SATARAK KAZANDI?

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı itiraflarda bulundu

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, SKYTURK360’ta Rauf Ateş ve Murat Sabuncu’nun sunduğu CEO CLUB’a konuk oldu. Ali Sabancı, iş hayatını, yatırımlarını ve hedeflerini Rauf Ateş ve Murat Sabuncu’ya anlattı.

ÇOCUKLARIMA PARA VE ’DEĞER’ BIRAKMAK İSTİYORUM
Ali Sabancı: Çocuklarıma masaya yeni getirilebilecek değerleri onlara bırakmak istiyorum. Hem maddi hem de manevi değerler... Onlara para bırakmak istiyorum. Gece yattığımda 3 duam var; İlki ‘Allah’ım 2 çocuk yetiştiriyorum. Sen bize yardımcı ol, bu çocukları doğru yetiştirelim’... Diğer ikisi de bende kalsın.

’İLK PARAMI OLTA SATARAK KAZANDIM’
ALİ SABANCI:
İlk paramı olta satarak kazandım. Çocukken, Almanya’dan getirdiğimiz oltaları İstanbul’daki yazlığımızda satarak kazandım ilk paramı. 3 ay çalıştım, 200 mark kazandım. O para çok tatlıydı. Mesainin değerini o zaman anladım. Ben her zaman Sabancı aile ferdi olma ekosisteminin dışında yaşadım. Çok fazla o gücü ve zenginliği yaşamadım.

Ben hala tecrübe konusunda babamdan dayak yerim. Tüm kuzenlerimle aynı samimiyette olamam. En çok 3 kuzenimle görüşüyorum; Ömer, Demir ve Demet Sabancı ile sık görüşürüm.

KOÇ VE SABANCI ARASINDAKİ FARK
Hacı Ömer Dedem ve Vehbi Koç aynı dönemin liderleri. Dedemin 6 çocuğu olmuş, 5’i çalışma hayatının içinde yer aldı. Bizde ilaveten eşler de istiyorlarsa onlar da çalışma hayatında yer alıyor. Vehbi Koç’un ise 4 çocuğu var. Hepsi çalışıyor. Koç Ailesi’nde sonraki jenerasyonda ailede fert sayısı artmıyor.

Bu kadar çok aile ferdinin birlikte çalışması bence iyi değil. Sadece Sabancı için değil, herkes için... Çünkü o zaman duygular işin içine giriyor. Çocuğuna nasıl diyebilirsin ki... Benim çocuğum iyi değil diye...