Gündem
07 Ağu 2024 13:08 Son Güncelleme: 07 Ağu 2024 13:13

Instagram'dan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sansür!

Instagram, Türkiye'de BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde engellendi. Türkiye'den milyonlarca kullanıcı VPN'lerle uygulamaya giriyor. Instagram ile görüşmeler sürerken krizi derinleştirecek bir gelişme yaşandı. Instagram Diyanet Başkanı Ali Erbaş'ın paylaşımını sildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Instagram'ın erişime kapatılması ile ilgili, "Siz bu ülkenin kurallarına uymak zorundasınız. Ciddi bir aşama kaydettiğimizi söyleyebiliriz. Talepler yerine getirilirse açılacak." demişti. Meta yöneticileri ile görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. Milyonlarca kullanıcı Instagram'a VPN'lerle giriyor. Türkiye ile Meta arasında yaşanan krizi derinleştirecek bir hadise daha ortaya çıktı.

Meta’nın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Haniye’yle ilgili Instagram’da altı gün önce yayınladığı ‘taziye’ mesajını sildiği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, X hesabından durumu ‘yeni skandal’ olarak niteleyerek “Sadece Şehid Haniye’nin fotoğrafının paylaşılması değil, kendisine taziyede bulunması bile yasak Instagram üzerinden” açıklamasını yaptı.

Cuma günü Facebook’ta Diyanet İşleri Başkanlığı sayfasında paylaşılan Şehid İsmail Haniye için kılınan gıyabi cenaze namazı canlı yayınını silen ve hesaba ceza veren Meta yeni bir skandala imza attı.

Erbaş’ın silinen mesajı şöyle: “Tahran’da gerçekleştirilen alçak suikast sonucu şehadete kavuşan Filistin direnişinin yiğit evladı İsmail Haniye’ye Cenab-ı Hak’tan rahmet, tüm Filistin halkına ve Filistin’in özgürlük mücadelesine gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum. Filistin davasına ailesiyle, canıyla, kanıyla adadığı ömrüne, sarsılmaz inancına ve cihadına şahidiz. Mekanı cennet, makamı ali olsun.”