Instagram'a Türk dokunuşu!
Türk girişimcilerin fotoğraf paylaşım mecrası Instagram'a yönelik geliştirdiği modül, sosyal medyada ticaret eksenli yeni bir trendin Türkler tarafından başlatılmasına zemin hazırladı.
Facebook, Twitter, Instagram, Vine, Snapchat ardından Periscope... Her biri birkaç girişimci tarafından günübirlik konuşmalardan ve ihtiyaçlardan esinlenerek uygulamaya alınan dev sosyal medya şirketleri.
Dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcıya ulaşan sosyal medya devlerinin bireyler, küresel ticaret ve tüketici alışkanlıkları için etkisi her geçen gün daha net anlaşılırken, bu alanlarda ilerlemeyi seçen Türk şirketleri de kullanıcı dostu çözümler üretmeye başladı.
Toplamda 300 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunan Instagram'da fotoğraflar önceden yalnızca mobil uygulama aracılığıyla paylaşılabiliyordu.
Ancak Türk yazılım firması Growsta.com'un geliştirdiği modül sayesinde ise her gün 60 milyonun üzerinde fotoğrafın paylaşıldığı Instagram'da artık mobil olmayan bilgisayar türleri üzerinden de fotoğraf paylaşmak mümkün olacak. Üstelik bunun için kullanıcıların bilgisayarlarına çeşitli programları yükleyerek, forumlardan yazılı ve görsel destek almasına gerek kalmayacak.
"Sorunu ortadan kaldırdık"
Muhabire açıklamalar yapan Growsta.com kurucusu İsmail Sait Alpagu, "Growsta.com ile sisteme yükleyeceğiniz fotoğraflarınızı zamanlayarak istediğiniz tarihte Instagram'a yüklenmesini sağlayabiliyorsunuz. Dilerseniz yirmi dakika sonra, dilerseniz de evlilik yıl dönümünüzde paylaşılması için fotoğrafınızı önceden yükleyip takviminize ekleyebiliyorsunuz" bilgilerini verdi.
Instagram'ın fotoğrafları yalnızca mobil cihazlarla paylaşılmasını istediğini belirten Alpagu, "Çoğu marka kendi Instagram hesaplarını yönetirken içerikleri zamanlayamadığından ötürü büyük zorluk çekiyordu, biz bu sorunu ortadan kaldırdık" dedi.
"Takipçi sayısını hızlıca artırmak mümkün"
Fotoğrafların herkesin aktif olduğu zamanlarda paylaşılıyor olmasının hem paylaşılan fotoğrafların alacağı beğeni sayısını hem de takipçi sayısını hızlıca artırmaya yarayacağını belirten Alpagu, "Şu ana dek test amaçlı çalıştırdığımız sistemimizi kullanan markaların Instagram hesaplarındaki takipçi sayısı üç ayda ortalama yüzde 350, beğeni sayıları ise yüzde 470 arttı. Uygulamamız ile toplam kazandırdığımız takipçi sayısı aylık 100 bini geçtikten sonra herkese açmaya karar verdik" diye konuştu.
Türk girişimcilik ekosistemi
Son yıllarda dünyada adından söz edilen Türk simit ve kot markalarıyla övünç duyan Türkiye'nin katma değeri çok daha yüksek alanlara da yönelmesi gerektiği, ekonomi yönetimi, akademisyenler ve iş dünyasınca sık sık dile getiriliyor.
Başarılı bir Türk internet girişimi olan Yemeksepeti'nin Berlin merkezli Delivery Hero'ya 589 milyon dolara satılması internet odaklı çözümlere yönelen start up firmalarını heyecanlandırırken, internet alanındaki sıçramaların adresi olarak "kullanıcı dostu" basit ihtiyaçlar gösteriliyor.