İnsanlar başka gezegende yaşasaydı nasıl görünürdü? İşte cevabı - Sayfa 6

Jüpiter’deki yüksek basınç, sıcaklık ve katı olmayan zemin işleri baya zorlaştırıyor. Burada yaşasaydık bedenimizin okyanusların derinliğinde yaşayan çoğu canlı gibi yüksek basınca dayanıklı hâle gelmesi gerekirdi. Ayrıca burada yaşamımızı yüzerek geçireceğimizden yüzgeçlere ve perdeli ellere/ayaklara ihtiyaç duyardık. Son olarak Jüpiter’in radyasyonundan korunmak için kabuklara ihtiyacımız olurdu.

616
İnsanlar başka gezegende yaşasaydı nasıl görünürdü? İşte cevabı - Sayfa 7

Ortalama yoğunluğu sudan düşük olan Satürn’de hareket etmek Jüpiter’e göre biraz daha zor. Bu sebeple burada oldukça hafif olmak gerekirdi. Sonuç olarak denizanasının yapısı bu gezegene uygun görülmüş.

716
İnsanlar başka gezegende yaşasaydı nasıl görünürdü? İşte cevabı - Sayfa 8

Bu bağlamda Satürn’ün içinde hareket edebilmek için, denizanaları gibi kullanabileceğiniz şemsiye şeklinde bir alt kısma ihtiyacınız olacak. Hafifliğimize katkıda bulunmak için iskeletinizin de olmaması gerekecek. Zira o basınç altında adeta ezilecektir./Karakterimizin havalı görünüşü sizi yanıltmasın, Merkür’ün de diğerlerinden geri kalır yanı yok

816
İnsanlar başka gezegende yaşasaydı nasıl görünürdü? İşte cevabı - Sayfa 9

Merkür’e uyum sağlamaktan bahsedeceksek önce sıcaklık konusunu aşmamız gerek. Zira bu gezegenin yüzeyinde ortalama sıcaklık gündüzleri 427 santigrat dereceye kadar yükselirken geceleri -175 santigrat dereceye kadar düşebiliyor. Ayrıca sürekli depremler ve meteor yağmurlarıyla karşı karşıya.

916