IndieWire sıraladı: En iyi Tim Burton filmleri - Sayfa 13

8. Çılgın Marslılar (Mars Attacks!)

1996

Nevada çölüne inen bir uzay gemisi, dünyalılar tarafından heyecanla karşılanır. Kapı açılır, dost olarak geldiklerini söyleyen Marslılar inerler araçtan. Fakat dostluk sevinci, Çılgın Marslılar’ın yüksek teknolojili silahlarıyla dünyayı ele geçirme planlarının ortaya çıkmasıyla yerini yaşam savaşına bırakır.

1320
IndieWire sıraladı: En iyi Tim Burton filmleri - Sayfa 14

7. Beterböcek Beterböcek (Beetlejuice Beetlejuice)

2024

Beterböcek Beterböcek, Deetz ailesinin üç kuşağının Beterböcek'in olduğu eve geri dönmesiyle yaşananları konu ediyor. Deetz ailesinin üç nesli, beklenmedik bir trajedinin ardından Winter River'daki evlerine geri döner. Beterböcek ise hala Lydia'nın peşindedir.

1420
IndieWire sıraladı: En iyi Tim Burton filmleri - Sayfa 15

6. Büyük Balık (Big Fish)

2003

William Bloom, babası kanser nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, aile evine geri döner. Gezgin bir satıcı olan babasını yakından tanımak için, efsanevi bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar.

Babasının yaşadıklarına dair efsaneler ve mitler, bir puzzle’ın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını zaferleriyle ve zaaflarıyla ortaya dökecektir.

1520
IndieWire sıraladı: En iyi Tim Burton filmleri - Sayfa 16

5. Edward Makaseller (Edward Scissorhands)

1990

Edward Scissorhands’i yatan mucit, işini tam olarak bitiremeden ölmüş ve Edward’ı makaslardan oluşan elleriyle bırakmak zorunda kalmıştır. Münzevi bir yaşam süren genç, Peg Boggs’in onu evine götürmesiyle birlikte topluma karışmaya başlayacaktır.

1620