Medya
25 Ağu 2011 12:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

İMRALI ''ULAN BENGİ...'' DİYE DİŞ BİLEYECEK!

Ahmet Hakan "talihsiz şahin" dediği BDP'li Bengi Yıldız'ın düştüğü durumu yazdı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, BDP’li Yıldız ile ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi ve "Mavi suların ortasında tam da “biralama” yapıp hafiften gönül eğlendirirken yakalanıveriyor bizim “talihsiz şahin”... diyerek her cepheden olası tepkileri köşesine taşıyarak şöyle dedi:

Adamcağızın düştüğü duruma bakın:
Türk şahinleri “Şahine bak şahine” diyecekler. Kürt şahinleri şimdilik “Yuh sana” demekle yetinecekler. Yeni muhafazakâr şahinler, “İşte bunlar böyle” diyecekler... İmralı “Ulan Bengi... Ulan Bengi...” diye diş bileyecek"


İşte Ahmet Hakan’ın o yazısı...

Bodrum’da yakalanan BDP’liye karşı şefkat

BODRUM’da tatil yaparken “yakalanan” BDP’nin en şahin milletvekillerinden Bengi Yıldız’a karşı şefkat hissiyle dopdoluyum.
Neden mi?
Çünkü benim şöyle bir huyum vardır:
Çok istedikleri halde, sırf “ideolojik pozisyonları” gereği kamu önünde hayatın güzelliklerini yaşayamayanlara karşı her zaman şefkat duymuşumdur.

Düşünsenize: Adam Bodrum’da tekne turu yapmak istiyor.
Biraz kum, biraz deniz, biraz uyku... Bütün istediği bu...
Ama “Biz burada kara Kürtler için mücadele verirken sen tutmuş beyaz Türkler ile hemhal olmuşsun” türünden laflara maruz kalmamak için kendini tutuyor.
Sonra dayanamıyor, her türlü riski göze alıp bir cesaret atıyor kendini Bodrum’a...
Küçük bir “kaçamak” yapacak. Kızgın kumlardan serin sulara dalacak. Gözü gönlü açılacak.
Şöyle birkaç günlüğüne de olsa “Dağ / Özerklik / İmralı / Kandil / Karayılan / Baydemir / Barış” gibi sözcükleri işitmeyecek.
Ama o da ne?
Mavi suların ortasında tam da “biralama” yapıp hafiften gönül eğlendirirken yakalanıveriyor bizim “talihsiz şahin”...

Adamcağızın düştüğü duruma bakın:
Türk şahinleri “Şahine bak şahine” diyecekler. Kürt şahinleri şimdilik “Yuh sana” demekle yetinecekler. Yeni muhafazakâr şahinler, “İşte bunlar böyle” diyecekler... Ilımlı Kürtler “Çökertme Bengi” diye lakap takacaklar. İmralı “Ulan Bengi... Ulan Bengi...” diye diş bileyecek.