İkinci tur seçimlerinde hangi lider, nerede oy kullandı? İşte verdikleri mesajlar… - Sayfa 8

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile Çankaya Yaşamkent Mahallesi'ndeki Şener Çakmak Anadolu Lisesi 4617 numaralı sandıkta oy kullandı.

Muharrem İnce, şu anda seçim devam ederken siyasi bir açıklama yapmasının doğru olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Şimdi buradan dinlenmeye gidiyorum. Köyüme gidiyorum, torunlarımı seveceğim. Siyasi değerlendirmeyi birkaç gün sonra basın toplantısıyla yapacağım. Cumhuriyetimiz, tarihimiz boyunca ilk kez farklı seçim yaşıyoruz. İki turlu bir seçim, ikinci tura kaldı seçim. İki turlu seçime alışacağız artık, bu sistem devam ederse eğer. Hep bunu anlatmaya çalışmıştım, iki turlu, iki turlu diye. Artılarını, eksilerini kim nerede, ne yanlış yaptı, kim nerede, ne doğru yaptı birkaç gün sonra basın toplantısıyla anlatacağım. Memleketimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun."

818
İkinci tur seçimlerinde hangi lider, nerede oy kullandı? İşte verdikleri mesajlar… - Sayfa 9

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci turda oy kullanmak için eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Tuzla'da bulunan Emlak Konut Cemil Meriç İlkokul ve Ortaokulu'na geldi. Yıldırım, saat 12.00 sıralarında geldiği okulda, 1055 numaralı sandıkta görevlilere kimlik belgelerini ibraz ederek oyunu kullandı.

Oy kullandığı okulun bahçesinde açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "İlk seçimi 14 Mayıs günü yaptık. Meclisi ve milletvekillerini seçtik. Cumhur ittifakı olarak 323 milletvekili ile mecliste çoğunluğu sağladık. Ancak Cumhurbaşkanlığında biraz eksiğimiz kaldı. Bugün salt çoğunluk gerektiği için Cumhurbaşkanlığı tekrarlanıyor.

"TÜRKİYE YÜZYILINA EMİN ADIMLARLA GİRMİŞ OLACAĞIZ"

Memleketimiz için, milletimiz için hayırlı olsun. Türkiye'nin ihtiyacı olan güvendir, istikrardır, tecrübedir inşallah bu seçim sonucu Türkiye yüzyılına emin adımlarla, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile beraber millet olarak girmiş olacağız. Seçimlerin Ülkemize, milletimize, insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

918
İkinci tur seçimlerinde hangi lider, nerede oy kullandı? İşte verdikleri mesajlar… - Sayfa 10

İstanbul Eyüpsultan’da bulunan Göktürk Nejat Sabuncu İlkokulu’nda 2249 numaralı sandıkta saat 12.30 sıralarında eşi Sare Davutoğlu ile oy kullanan Davutoğlu, daha sonra vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Her şeyden önce bir kez daha ülkemiz için demokrasimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İkinci turu ilk kez tecrübe ediyoruz. Halkımızın bütün Türkiye sathında siyasi iradesini yansıtmak üzere barışçıl bir ortamda sandığa gitmesi demokrasimizin olgunluğunu gösteriyor. İlk turda herhangi bir gerilim, herhangi bir olumsuzluk olmamıştı. Ancak bugün gelen bazı haberler gerçekten hepimizi üzdü. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker'e yönelik olarak söz konusu olan darp ve saldırı herkes tarafından kınanmalı. Hangi siyasi görüşten ne olursa olsun hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlarımızın seçim sürecini takip etme ve burada bir usulsüzlük varsa bu usulsüzlükle ilgili görüş beyan etme ve yetkiliyse müdahale etme hakkı vardır. O bakımdan Sayın Şeker'e yönelik olarak Şanlıurfa'da gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum.”

"SEÇİM SONUÇLARINI GENEL MERKEZİMİZDE TAKİP EDECEĞİZ"

Davutoğlu, “Bazı yerlerde toplu oy kullanımına dönük olarak halkımıza baskı yapıldığı yönünde raporlar geliyor. Bu tür uygulamaların seçim kurulu tarafından da ciddiyetle ele alınması gerekir. Türkiye'de kazanan ve kaybeden kim olursa olsun kazanan demokrasi olması lazım. Hiçbir şekilde sandıklara gölge düşmemeli. Halkımız siyasi iradesini yansıtmalı. Bu bakımdan ikinci tur seçimlerinin hiçbir gerilime yol açmadan tamamlanması en büyük dileğimiz. Hepimizin arzusu bu seçimlerin Türkiye'de yeni bir başlangıcın yeni bir siyasi kültürün oluşmasına zemin teşkil etmesidir. Buradan ben de oyumu kullandıktan sonra Ankara'ya intikal edeceğim. Ankara'da genel merkezimizi de takip edeceğiz. Tabii altı siyasi lider arasında da sürekli bir temas var. Gerekli görüldüğü anda da bir araya geleceğiz. Tekrar hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

1018
İkinci tur seçimlerinde hangi lider, nerede oy kullandı? İşte verdikleri mesajlar… - Sayfa 11

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı alan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, oyunu Ankara'da kullandı.

Özdağ, “Türk halkı demokratik hakkını 14 gün içerisinde iki kez ortaya koyacak ve netice itibarıyla ülkemiz bu seçimden sonuç ne olursa olsun, bir başka zorlu sürecin içerisine girecek. Kim cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin, çok ağır sorunları üstlenecek bir yönetimle yola devam edeceğiz. Dileriz 21 yıllık yorgun bir yönetimden sonra Türkiye yeni bir yönetimle yola devam etme şansı bulur” dedi.

Özdağ, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

“Hayırlı uğurlu olsun. Kısa zamanda sonuçları öğreneceğiz ve Türkiye yoluna devam edecek. Öncelikle Türk halkı demokratik hakkını 14 gün içerisinde iki kez ortaya koyacak ve netice itibarıyla ülkemiz bu seçimden sonuç ne olursa olsun, bir başka zorlu sürecin içerisine girecek. Kim cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin, çok ağır sorunları üstlenecek bir yönetimle yola devam edeceğiz. Dileriz ve Zafer Partisi olarak bunun mücadelesini verdik. 21 yıllık yorgun bir yönetimden sonra Türkiye yeni bir yönetimle yola devam etme şansı bulur. Seçimler de bunun için Türk halkının iradesini gösterdiği anlar ve umarım yine Türk halkı bu anı doğru değerlendirir, bugünü doğru değerlendirir, doğru tercihi yapar. Her zaman doğru tercih yapıyor muyuz? Her zaman doğru tercih yapmıyoruz. İnşallah bu sefer yapacağız. Zafer Partisi Genel Merkezi’nde arkadaşlarımızla birlikte izleyeceğiz seçimleri, teşekkürler.”

1118