İkinci tur seçimlerinde hangi lider, nerede oy kullandı? İşte verdikleri mesajlar… - Sayfa 14

TSK Mehmetçik Vakfı Hafize İhsan Payaza Ortaokulu'na gelen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, oyunu 4003 numaralı sandıkta kullandı.

Özdağ, oy kullanmaya partinin Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ali Şehirlioğlu, Gençlik Kolları Genel Başkanı Yusuf Karaoğlu, Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel ve Genel Sekreter Cezmi Polat ile geldi.

Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Özdağ, sonuçların kısa zamanda öğrenileceğini ve Türkiye'nin yoluna devam edeceğini belirtti.

Özdağ, Türk halkının demokratik hakkını 14 gün içerisinde iki kez ortaya koyacağını dile getirerek, "Netice itibarıyla ülkemiz, bu seçimden sonra sonuç ne olursa olsun bir başka zorlu sürecin içerisine girecek. Kim Cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin, çok ağır sorunları üstlenecek bir yönetimle yola devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin yeni yönetimle yola devam etme şansını bulmasını temenni eden Özdağ, "Seçimler de bunun için. Türk halkının iradesini gösterdiği anlar. Umarım Türk halkı, bu anı doğru değerlendirir, doğru tercihi yapar. Her zaman doğru tercih yapmıyoruz, inşallah bu sefer yaparız" diye konuştu.

Özdağ, seçim sonuçlarını partililerle Genel Merkez'de takip edeceğini söyledi.

1418
İkinci tur seçimlerinde hangi lider, nerede oy kullandı? İşte verdikleri mesajlar… - Sayfa 15

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara’da oyunu kullandı. 

Karamollaoğlu, “Oldukça sakin bir gün. Geçen seferki kadar yoğunluk yok. Anlaşılan biraz daha hızlı oy veriliyor. İnşallah hayırlı olur, milletimiz kararını bugün vermiş olacak. Bu akşam da cumhurbaşkanımızın kim olacağını öğreneceğiz. Ümit ediyorum ki ülkemizin her yerinde bu kadar sakin, bu kadar güzel bir ortamda vatandaşlarımız oylarını kullansın" dedi.

1518
İkinci tur seçimlerinde hangi lider, nerede oy kullandı? İşte verdikleri mesajlar… - Sayfa 16

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oyunu Kadıköy'de kullandı. Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen Baş, isim listesini kontrol ettikten sonra eşi Gülçin Baş ile birlikte 1094 numaralı sandıkta oy verdi.

Zarfı atarken basın mensuplarına poz veren Baş, sandık görevlilerine teşekkür edip, eşiyle birlikte okuldan ayrıldı.

1618
İkinci tur seçimlerinde hangi lider, nerede oy kullandı? İşte verdikleri mesajlar… - Sayfa 17

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oyunu kullandı. Sancar, eşi Fatma Ceran Sancar ile Çankaya'daki Ayten Şaban Diri İlkokulu'na gelerek 4099 numaralı sandıkta oy verdi.

Oy kullanmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Sancar, "Oyumuzu aydınlık gelecek için kullandık" dedi. Katılım oranının yüksek olmasını beklediğini dile getiren Sancar, tüm seçmenlerden sandığa gidip oylarını kullanmalarını istedi. Sancar, şöyle devam etti:

Seçim sonuçlarıyla aydınlık geleceğe bir yol açılacağına inanıyorum, hayırlı olacağına inanıyorum. Mutlaka oy kullanmak gerekiyor, oy kullanmak hem yurttaşlık görevi hem demokratik bir sorumluluktur ama oyunu korumak da en az bunun kadar önemlidir. Seçmenlerin de birer sandık görevlisi gibi davranmalarını bekliyoruz.

1718