İkinci el araç alacaklara kötü haber! Yüzde 4 daha zamlandı - Sayfa 12

Kendi sitelerindeki kurumsal ilanların satışının yaklaşık 19 günde gerçekleşirken şu an bu sürenin 26 güne çıktığını ifade eden Çetintürk, “Bireysel ilanlarda ise bu sürenin yaklaşık 29-30 günlerden 40 günlere çıktığını görüyoruz. Bu noktada da artan fiyatlardan dolayı tüketicinin satın alma davranışını ertelediğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

1220
İkinci el araç alacaklara kötü haber! Yüzde 4 daha zamlandı - Sayfa 13

SIFIR ARAÇTA DA YENİ ZAMLAR KAPIDA

Öte yandan, ikinci el araçlarda yaşanan artışın yanı sıra sıfır araçların fiyatlarında da artış sürüyor. Mart ayında en az yüzde 5 oranında zamlanan sıfır araçlara, savaş ve tedarik kaynaklı yeni zamların kademeli bir şekilde yansıtılması bekleniyor.

1320
İkinci el araç alacaklara kötü haber! Yüzde 4 daha zamlandı - Sayfa 14

Savaş sonrası ham maddede yaşanan sorunlar ve devam eden çip krizi gibi nedenlerin, sıfır araçların bulunabilirliğindeki sorunları derinleştirdiğini ifade eden yetkili, “Bunun yanı sıra yurt içinde fiyatların geldiği seviyeden dolayı satışlar da gerilemeye devam ediyor. 2022 sonunda iç pazar satışlarında geçen yılı yakalamak çok büyük başarı olacak” ifadelerine yer verdi.

1420
İkinci el araç alacaklara kötü haber! Yüzde 4 daha zamlandı - Sayfa 15

SATIŞLAR MARTTA YÜZDE 34,3 AZALMIŞTI

Üretim ve satışlardaki düşüş Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) verilerine de yansımış durumda.

1520