İki gündür AKP milletvekillerinin telefonları susmuyor! Seçmen kızgın ve kırgın!
Hürriyet yazarı Nuray Babacan, emekli bayram ikramiyesine zam yapılmaması kararı sonrası Ankara kulislerinden edindiği bilgiye göre, AKP'li vekillerin telefonları susmuyor. Seçmen karara kızgın...
Bayrama günler kalan emekliler bayram ikramiyesine zam beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelen ‘zam yok’ açıklamasıyla kötü oldu. Bakan Bilgin, “Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok” açıklamada bulunarak söz konusu ödemelerin ise 27-29 Nisan’da yapılacağını açıklanmıştı. Dün iktidara yakın medya ise zammın ‘bütçe itirazı’ nedeniyle yapılmadığı duyurmuştu.
Hürriyet Gazetesi yazarı Nuray Babacan bugünkü köşe yazısında, Ankara kulislerinde zam yok açıklaması sonrası yaşananları anlattı. Babacan, karar sonrası AK Partili milletvekillerinin telefonlarının susmadığını belirtti. Babacan, “Şimdi milletvekilleri, seçmenlerinin kırgın ve kızgın telefonlarıyla muhatap olmak zorunda.” ifadelerini kullandı.
Nuray Babacan, yazısının “Vekilleri Terleten Telefonlar” başlıklı bölümünde şunları kaydetti:
“Emekli ikramiyesinin artırılmayacağının açıklanmasının hemen ardından, iktidar partisi kulisindeki milletvekillerinin telefonları çalmaya başladı. Emekli seçmenin serzeniş ve tepkisini yumuşatmaya çalışan vekillerin ter döktüğünü biliyoruz. Konu, bundan iki hafta önce AK Parti Genel Merkezi’nde art arda yapılan toplantılarda gündem oldu.
Bayramlarda verilen emekli ikramiyesinin artırılması, hatta bu rakamın 1100 TL’den 2000 TL’ye çıkarılması gerektiğini söyleyenler oldu. Bunun çok fazla olacağını dile getirip, ‘enflasyon oranında artış verelim, bunu da Meclis’te görüşülen yasalardan birinin içine koyalım’ noktasına kadar gelindi. Ne olduysa bundan sonra oldu. Kamuoyunun ve vekillerin dalga dalga konuştuğu bu konu, önce Maliye Bakanlığı’na sonra da Çalışma Bakanlığı’na takıldı.
Artıştan vazgeçilmesinde Maliye Bakanlığı’nın ‘kaynak yaratamayız’ gerekçesinin etkili olduğu belirtildi. Yapılan toplantılarda, emeklilere verilen 1100 liralık ikramiyenin iki bayram için maliyetinin 25 milyar lira olduğu, 100 liralık artışın 4-5 milyar lira ek maliyet yaratacağı bilgisinin paylaşıldığı öğrenildi. Şimdi milletvekilleri, seçmenlerinin kırgın ve kızgın telefonlarıyla muhatap olmak zorunda. İki gündür telefonlar susmuyor. Bütün bunlar, konunun çok kötü yönetildiğini göstermiyor mu?”