Gündem
05 Mar 2011 15:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

İKİ GAZETECİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ!

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Aydın Bıyıklı ve gazeteci İklim Bayraktar, adliyeye sevk edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında geçtiğimiz perşembe günü İstanbul ve Ankara'da gözaltına alınan gazetecilerin adliyeye getirilmesi bekleniyor. Gözaltına alınan polis Aydın Bıyıklı ile yazar İklim Bayraktar, adliyeye getirildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında geçtiğimiz perşembe günü İstanbul ve Ankara'da 15 ayrı adrese yapılan eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüphelinin bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.
Gazeteci Ahmet Şık'ın avukatı Can Atalay, müvekkilinin emniyette susma hakkını kullandığını belirterek "Bugün öğleden sonra savcılığa diğer şüphelilerle birlikte sevk edilmelerini bekliyoruz çünkü emniyetteki işlemleri tamamlandı." diye konuştu.

Bıyıklı ve Bayraktar adliyede

'Ergenekon' soruşturmasında gözaltına alınan polis Aydın Bıyıklı ile yazar İklim Bayraktar, adliyeye getirildi. Zanlıları Savcı Zekeriya Öz sorgulayacak.

'Ergenekon' soruşturmasında gözaltına alınan polis memuru Aydın Bıyıklı ile yazar İklim Bayraktar, adliyeye getirildi. Zanlıları Savcı Zekeriya Öz sorgulayacak.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 'Ergenekon' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen yazar İklim Bayraktar ile polis memuru Aydın Bıyıklı ile ilgili işlemler tamamlandı.

Bayraktar ve Bıyıklı, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan içeri alınan İklim Bayraktar ile Aydın Bıyıklı'nın, soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz'e ifade vermesi bekleniyor.

Bu arada, adliye kapısından içeri girerken bir gazetecinin konuya ilişkin sorusu üzerine Aydın Bıyıklı, 'Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum' dedi.