İki büyük anket şirketinin son araştırmaları belli oldu! ‘Kazanma ihtimali yüksek…’ - Sayfa 15

 "İKTİDARI DEĞİŞTİRMEK İSTEYENLER ÇOK KARARLI"

“Erdoğan mı, muhalefet adayı mı” diye sorulduğunda da Erdoğan'ın oy oranının yüzde 33 civarında çıktığını söyleyen Kömürcü, "'Muhalefetin adayı kim olursa ona destek veririm' diyenler yüzde 54. Bu tabloya bakınca şunu söylemek mümkün; Türkiye'nin şu anda en büyük siyasal gücü 'Erdoğan gitsin' diyenler. İktidarı değiştirmek isteyenler çok kararlı, bu nedenle muhalefet bir arada durduğu ve bir hata yapmadığı sürece özellikle cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma ihtimali çok yüksek" diye konuştu.

"Erdoğan ancak seçime katılımı azaltarak kendi oy oranını artırabilir" diyen Kömürcü, "HDP'nin kapatılması durumunda HDP seçmeninin sandığı gitmemesi yönünde bir siyasal ortam yaratılabilir" ifadelerini kullandı.

1528
İki büyük anket şirketinin son araştırmaları belli oldu! ‘Kazanma ihtimali yüksek…’ - Sayfa 16

OY KAYBI CİDDİ BOYUTLARDA, ÜSTÜ ÖRTÜLECEK GİBİ DEĞİL

Kömürcü, iktidar partisinin oy kaybını değerlendirdiği ifadelerinde; "AKP 24 Haziran 2018 son seçimdeki oy oranının 12 puan altında ölçülüyor bugün, bu çok ciddi bir oy kaybı demektir. MHP'nin de seçimdeki oyunun 5 puan altında olduğunu görüyoruz, yani Cumhur İttifakı'nın oy kaybı çok ciddi boyutlarda, bu hiç üstü örtülebilecek bir şey değil, çok net görünüyor." sözlerini kullandı.

1628
İki büyük anket şirketinin son araştırmaları belli oldu! ‘Kazanma ihtimali yüksek…’ - Sayfa 17

Geçtiğimiz yıl AK Parti'nin oylarını korumayı başardığını söyleyen Kömürcü, "Son 3 aydır bu kararsızları ve oy kullanmayacakları dağıtmadan önce yüzde 25'in altında ölçüyoruz, AKP'nin oyunun yüzde 25'in altına düşmüş olması artık ona sempatiyle bakan ve sürekli onu destekleyen çekirdek, sadık seçmeninin de partiden ufak ufak kopmaya başladığını gösteriyor" dedi.

1728
İki büyük anket şirketinin son araştırmaları belli oldu! ‘Kazanma ihtimali yüksek…’ - Sayfa 18

AK PARTİ'DEN CHP'YE OY GEÇİŞİ VAR

Kömürcü, AK Parti'den CHP'ye oy geçmez tezinin yanlış olduğunu ifade ederek “'Son seçimde AKP'ye oy verdim' diyen 100 seçmenden 6-7'si bugün 'CHP'ye oy vereceğim' diyor, 5'i 'İyi Parti'ye oy vereceğim' diyor, dolayısıyla muhalefete geçiyor bu insanlar" dedi.

1828