Medya
18 Ağu 2011 11:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

İKİ BİNBAŞI KAÇIRILDI DEDİ VE EKLEDİ: ''CIA'DEN BİLGİ ALMAKLA SUÇLANIRIM ŞİMDİ''

Taraf yazarı Emre Uslu'nun Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen terör örgütü saldırısında iki binbaşının kayıp olduğu iddiası bomba etkisi yarattı.

Türkiye ne zaman kimi gelişmelerle çalkalanıyorsa, ortaya bir iddia atıyor ve olay oluyor. Taraf yazarı Emre Uslu’nun bu defaki iddiası henüz doğrulanmadı ama Hakkari Valisi Muammer Türker’in DHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamalar bu iddianın gerçeklik payını artıracak türden.

Sık sık ortaya attığı ve kısa süre sonra doğrulanan iddiaları ile gündeme gelen ve ABD’de bulunan Taraf’ın polis kökenli yazarı Emre Uslu, twitter’dan "iki binbaşı kaçırıldı" diye bir not düşerek yeni bir iddia daha ortaya atmış oldu.

Bu iddiayla çalkalanan sanal ortam etkisini devlet düzeyinde de göstermeye başladı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bu sabah gerçekleşen PKK saldırısında 11 asker ve bir korucu şehit olmuştu.

Hakkari Valisi Muammer Türker, akşam saatlerinde DHA muhabirlerine telefonla yaptığı açıklamada, ellerinde köy korucusu ile birlikte 8 şehit canezesinin olduğunu söylemişti.

Vali’nin bu açıklamasından kısa bir süre önce Taraf yazarı Emre Uslu ise twitter’dan "Ajanslar kaçırılan binbasi haberi ile ilgili ayrıntı geçiryor mu haber var mı? Bu bilgi ciddi bir bilgi..." diyerek tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Ayrıca Uslu, bir başka ilginç not daha geçerek akıllarda soru işaretleri oluşturdu: "ABD’de oturup iki binbasi kaçırıldı dedim diye CIA’dan bilgi almakla suçlanırım. Bölgeden kaynaklarımdan alıyorum bilgiyi. Teyid ediliyor suan. Bu bilgi inşallah yalan çıkar"

TARAF YAZARI NEDEN DİKKATLERİ CIA’YA ÇEKTİ?

İki binbaşının PKK tarafından kaçırldığı iddası ile ilgili bir bilgiye ulaştığı için ’CIA’dan haber alıyor’ suçlamasına maruz kalacağını düşünen Emre Uslu, henüz kimse onu herhangi bir şey ile suçlamamışken bu konuya kendisinin açıklık getirmeye çalışması akıllarda çeşitli soru işaretleri bırakıyor.

Her ne kadar PKK’nın asker kaçırma iddiası resmi makamlarca henüz doğrulanmadıysa da Uslu’nun ileri sürdüğü iddianın gerçeklik payı ise Hakkari Valisi Türker’in açıklamsında şifrelenmiş gibi... Vali Türker isim vermeden, "Elimizde 8 şehit cenazesi var. 2 cenazeye de ulaşamadık. Cenazelerden biri Binbaşı’ya, diğeri de uzman çavuş ait" dedi.

Şimdi herkes bu soruyu soruyor Taraf yazarı Emre Uslu’nun kaynağı CIA mı?