Gündem
08 Ağu 2024 08:46 Son Güncelleme: 08 Ağu 2024 09:08

İhaleyi verdi TFF’ye girdi! Bu iddialar çok konuşulur...

Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle ilgili CİMER’e yapılan şikayet, kurum içerisinde çok sayıda skandalı gün yüzüne çıkardı. İşte o iddialar; Ecdat yadigarı eserlerin restorasyonunda aranan iş bitirme şartı ve ihaleler belli başlı kişilere veriliyor. İhaleye çıkılacak yerler müteahhitlere önceden gezdiriliyor. Genel Müdür Yardımcısı Erkan Ömeroğlu, Formula 1 ihalesini alan şirketin referansıyla TFF Dış İlişkiler Kurulu’na girdi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanı, kurum içerisinde dönen dolapları CİMER’e şikayet etti. Çok sayıda iddianın olduğu şikayet dilekçesine göre Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden genellikle belli başlı müteahhitlerin ihale aldığı iddia ediliyor. Çok sayıda ihalede kurumun milyonlarca lira zarara uğratıldığına yer verildi.

KURUM İÇERİSİNDE KORUMASIYLA DOLAŞIYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yapılan şikayette şu iddialara yer verildi:

‘’Ecdat yadigarı eserlerin restorasyonundan aranan iş bitirme şartı ve ihaleler sadece belli başlı müteahhitlere veriliyor. Daha önce Kredi Yurtlar Kurumu’nda iş yapmış ama şimdilerde vakıflara dadanmış olan Ali Rıza Ceylan neredeyse kurumda kendi malı gibi hareket etmektedir. Kurum içerisinde dahi koruması ile dolaşan müteahhit Ali Rıza Ceylan, Özel Kalem Müdürü N.G., Genel Müdür Yardımcısı Erkan Ömeroğlu ve Emlak Yatırım Daire Başkanı ile hareket etmektedir. Bu isimler birlikte hareket ederek kurum içerisinde yolsuzluk yapmaktadırlar.

BASKIYLA ALACAĞI PARAYI ARTTIRIYOR!

Genel Müdür Yardımcısı Erkam Ömeroğlu ve Özel Kalem Müdürü N.G, personele talimat vererek ihaleye çıkılması muhtemel yerleri önceden müteahhit Ali Rıza Ceylan’a önceden gezdiriyor. İhale şartlarını Ceylan’ın isteğine uygun şekilde hazırlıyorlar. İtiraz eden personele baskı uyguluyorlar. Adana’da çıkan restorasyon ihalesinde yasal olarak kurumun ücret alması gerekirken yüklenici Ali Rıza Ceylan’a 2 milyon lira ödeme yapıldı. Ceylan bu fiyatı beğenmedi. Ekibe baskı uygulayarak fiyatı 9 milyon TL’ye çıkardı. Deprem riski için boşaltılan ve personelin 9 milyon lira fiyat biçtiği genel müdürlük binasını 16 milyon liraya güçlendirmek için baskı yapıyor. Yine Ali Rıza Ceylan sahil şeridinde bulunan vakıf mülklerini diğer firmaları kötüleyerek iftiralar atıyor. Bu kişinin kurum içerisinde elini kolunu sallayarak dolaşması hepimizi rahatsız ediyor’’

İHALE KAZANAN ŞİRKETİN REFERANSIYLA TFF’YE GİRDİ!

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Erkan Ömeroğlu ile ilgili iddialar bununla sınırlı değil. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kurtköy'deki Formula 1 pist ve çevresindeki taşınmazlar için 2 Nisan'da ihale düzenledi. Yayınlanan ihale ilanına göre, yeni anlaşma 30 yılı kapsayacak ve tahmini bedeli 117 milyon 806 bin 367,89 dolar olarak belirlendi. İhaleye tek bir şirket katıldı ve Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş. sürpriz bir şekilde pistin yeni işletmecisi oldu. Can Holding çatısı altındaki şirket, Doğa Koleji ve Bilgi Üniversitesi gibi eğitim kurumlarının sahibi. Erkan Ömeroğlu, aynı zamanda Pirelli Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olan Lale Cander’in referansıyla TFF’de Dış İlişkiler Kurulu’na girdiği iddia ediliyor.