Televizyon
13 Ağu 2012 12:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:01

İBRETİ AİLEM'İN İBRETLİK SONU!

TV kanalıyla TV eleştirmeni el ele, halkın severek izlediği diziler çöpe! Çark nasıl dönüyor, daha ne kadar dönecek? Murat Tolga Şen yazıyor.

Geçtiğimiz hafta ’isimli’ bir TV eleştirmeninin kaleminden çıkan ancak uzaktan bakıldığında hiç anlam içermeyen bir yazı okuyor ve hatta “bu adam bunu niye yazdı şimdi?” deyip eleştiriyorum. Star’ın yaz komedilerinin basit ’ergen komedisi’ ve çok yorucu olduğunu iddia eden bu yazıda özellikle üç dizinin adı öne çıkarılıyor; Düşman Kardeşler, İşler Güçler ve bu yazının konusu olacak İbreti Ailem...

Düşman Kardeşler’i izlemiyorum ama diğer iki diziye bayılıyorum. Oturdum, hafta içi bir cevap yazısı yayınladım, yazısının anlamsızlığını, bu dizilerin ne kadar özenli işler olduğunu yazdım. Meğer büyük resmi göremiyormuşum!

Önceki gün İbreti Ailem’in başrol oyuncularından olan Zafer Algöz, Twitter’daki hesabından ’SBT ölçümlerine göre yayın gününde 30. tekrarında 5. olan İbreti Ailem yayından kaldırıldı.’ şeklinde bir açıklama yaptı. Önce günü değiştirildi sonra da bu bahaneyle fişi çekildi. Benim bile gözlerim hala Çarşamba akşamı İbreti Ailem’i aranırken o saate de getirile getirile "kimin eli, kimin cebinde"? belli olmayan ’Evlerden Biri’ getirildi.

O yazarın “aman ya bunlar ne kadar boş diziler” diye yazdığının mürekkebi kurumamışken, İbreti Ailem’in biteceği açıklamasının gelmesi hem üzdü hem de yazısının amacını netleştirdi.

Eğer o yazıda “Acun’un gelişi yüzünden bu diziler sona erebilir” deseydi anlardım ama o “Ya boşverin bu dizileri, hem ergen komedisi hem de çok yorucu” diyor ve izleyiciyi manipüle ediyor. Bu yaklaşan bir sonuca kamuoyunu hazırlama, seyirciyi tepkisizleştirme denemesidir.

TV eleştirmeninin görev tanımlamasını yapmak bana düşmez ama seyirciyle değil de kanallarla bir dirsek teması varsa çok ayıp, çok yazık! Eğer önümüzdeki günler içinde İşler Güçler ve Düşman Kardeşler için de üzücü haberler alırsak mesele benim kuruntum olmaktan da çıkar.

Star’a da bir lafım var; Acun’u TV tanrısı ilan ettiniz ses çıkarmadık ama o geliyor diye şu güzelim dizilere özellikle de İbreti Ailem ve İşler Güçler’e kıyarsanız iki elim (ya da kalemim) yakanızda olacak. Bir Kadın Bir Erkek gibi güzel işleri transfer ettiniz, Acayip Hikayeler gibi farklı projeler ürettiniz, kalemimin gücü yettiğince destekledim ama şu girilen yol, binbir zahmetle yapılan bir yemeğin üstüne tuz kavanozunu boca etmekten farksız.

Daha önce de yazmıştım; bu dizilerde oynayan, kamera arkasında emek veren yüzlerce insanın yeni bir iş bulma umuduyla giriştikleri ekmek kavgasına ne olacak? Kimin umurunda?

Kartal Tibet’in yönettiği unutulmaz Sultan filminde, Sultan’ın gecekondusunu yıkan belediyecilere yakarışını hatırlayın; Yapmayın, kıymayın abiler...

Twitter.com/murattolga