İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek mesajları! ‘Asla yalnız yürümeyeceksin...’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı verilen istinaf sürecindeki davayla ilgili tartışmalar devam ederken, İmamoğlu’na çok sayıda destek mesajı geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek mesajları! ‘Asla yalnız  yürümeyeceksin...’ - Sayfa 1

CHP kurmayları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası ve siyasi yasak getiren istinaf sürecindeki davayla ilgili  durum değerlendirmesi yapmak üzere Emirgan’daki belediyeye ait Beyaz Köşk’te dün bir araya geldi. CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in katılımıyla gerçekleşen toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da kısa bir süre katıldı.

130
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek mesajları! ‘Asla yalnız  yürümeyeceksin...’ - Sayfa 2

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Olası bir antidemokratik, hukuka aykırı bir karar alınması durumunda Türkiye'ye maliyeti ne olacak, bizi ne bekliyor kısımlarını değerlendirdik. Toplantımızı nihayete erdirdik. Bundan sonrada toplantılarımıza devam edeceğiz. Günbegün bu süreci yakından takip edeceğiz. Biz de sizler gibi yargı sürecini takip ediyor olacağız" dedi.

230
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek mesajları! ‘Asla yalnız  yürümeyeceksin...’ - Sayfa 3

DESTEK MESAJLARI: ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN

Toplantının ardından İmamoğlu’na çok sayıda destek mesajı geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Milletimizin iradesine, demokrasimize ve elbette Ekrem Başkanımıza sonuna kadar sahip çıkacağız" derken, çok sayıda belediye başkanı da "Asla yalnız yürümeyeceksin" mesajı paylaştı. İBB 1. Hukuk Müşaviri Eren Sönmez ile avukatı Kemal Polat da açıklama yaptı Sönmez, "Yargı bağımsızlığı, hukuk devletinin temelidir. Ancak, Türkiye'de yargının siyasetin bir aracı olarak kullanıldığı algısı toplumla adalet arasında onarılmaz yaralar açmakta, adalete olan inancı derinden sarsmaktadır" ifadelerini kullanırken, Polat, "Hukuksuzluğu normal karşılamayacağız, alışmayacağız, hukuk ve adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz, bıkmayacağız" açıklamasını yaptı.

330
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek mesajları! ‘Asla yalnız  yürümeyeceksin...’ - Sayfa 4

Ekrem İmamoğlu’na destek mesajlarından bazıları şöyle:

430