İBB açıkladı: İşte İstanbul'un depreme karşı en riskli ve en güvenli ilçeleri - Sayfa 9

Marmara Denizi'ne yakın ve şehrin güneyindeki ilçelerin daha büyük risk altında olduğunu belirten Yün, en riskli ve en güvenli ilçeleri de sıraladı. Yün, şunları kaydetti:

919
İBB açıkladı: İşte İstanbul'un depreme karşı en riskli ve en güvenli ilçeleri - Sayfa 10

EN RİSKLİ İLÇELER 

“Kuzey Anadolu Fay (KAF) hattı Marmara Denizi’nde olduğu için Avrupa Yakası’nın özellikle güney kesimleri E-5 ile deniz arasında kalan alanlar faya yakınlığından dolayı ve zeminin deprem etkisini büyüterek yapıya verdiği zarardan dolayı daha riskli ilçeler olarak tanımlayabiliriz.”

1019
İBB açıkladı: İşte İstanbul'un depreme karşı en riskli ve en güvenli ilçeleri - Sayfa 11

“Tespitlerimizde de hem yıpranmış yapı stoğundan dolayı hem de zeminlerin bu alanlarda zayıf olması nedeniyle bu bölgeler tehlikeli. Avcılar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Esenyurt, Silivri… Aslında Fatih’ten Silivri’ye kadar olan hattan bahsedebiliriz.”

1119
İBB açıkladı: İşte İstanbul'un depreme karşı en riskli ve en güvenli ilçeleri - Sayfa 12

EN GÜVENLİ İLÇELER 

“Yapı yeniyse, 2018 sonrası yönetmeliğe uygun şekilde bir binada oturuyorsanız daha güvenli demek daha mümkün. İlçe ilçe kategorilendirmemek lazım. Yapıya ve zemine göre değişir. Zemin olarak İstanbul’un kuzeyi daha sağlam. Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Sarıyer, Beşiktaş gibi yerlerde zemin daha sağlam.”

1219