İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 7

İBB’nin, iştirak şirketi KİPTAŞ eliyle hayata geçireceği proje ile yeniden yapım maliyetlerine destek sağlanması, E Sınıfı, yani yüksek riskli olduğu tespit edilen yapılara kira yardımı, Bayrampaşa’da geçici kiralık konut bölgesinin oluşturulması, ilçe belediyeleriyle hızlı tarama ile bina incelenmesinde ortak hizmet protokolünün yapılması planlanıyor.

720
İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 8

İBB’nin açıklamasına göre; dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından sosyal medyadan da bir bölümü duyurulan seferberlik, İBB Meclisi’nin onayına sunulanacak. Aynı açıklamaya göre, kentsel dönüşüme hız kazandıracak teklifin ayrıntıları ise şöyle:

820
İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 9

"Hak sahiplerinin ödeyeceği yeniden yapım maliyetlerine İBB tarafından destek sağlanacak. Mali destekten yararlanacak yapıların, 6306 Sayılı Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmesi, İstanbul Yenileniyor kapsamında uzlaşmaya varılmış olması, hak sahiplerinin kendisinin, eşinin ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin üzerinde başka bir taşınmazın bulunmaması gerekiyor.

920
İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 10

İstanbul il sınırları dışında herhangi bir bağımsız bölümde hisseli tapu sahibi olanların ise yüzde 50 ve daha az hisse sahibi olması gerekiyor. Tarımsal vasıflı mülkiyetler, taşınmaz sahipliği olarak sayılmayacak.

1020