İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 5

Akgün, “İBB Meclisi’ne sunduğumuz teklifin hayata geçmesi ile birlikte ilk defa, gerçekten ihtiyaç sahiplerine yönelik büyük bir kampanyayı başlatmış olacağız. Ekonomik kriz koşullarında, yapım maliyetlerinin çok yükseldiği bu ortamda İBB olarak vatandaşımızın yanında olacak, kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandıracağız” dedi.

520
İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 6

Akgün, riskli olduğu tespit edilen yapıların biran önce dönüşümünün sağlanmasının İstanbul için hayati derecede önemli olduğunu hatırlatarak; “Hızlı tarama testinin yaygınlaşması için 39 ilçe belediyesiyle İBB arasında protokol yapılmasının da proje teklifi içeriğinde yer aldığını” söyledi.

620
İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 7

İBB’nin, iştirak şirketi KİPTAŞ eliyle hayata geçireceği proje ile yeniden yapım maliyetlerine destek sağlanması, E Sınıfı, yani yüksek riskli olduğu tespit edilen yapılara kira yardımı, Bayrampaşa’da geçici kiralık konut bölgesinin oluşturulması, ilçe belediyeleriyle hızlı tarama ile bina incelenmesinde ortak hizmet protokolünün yapılması planlanıyor.

720
İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 8

İBB’nin açıklamasına göre; dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından sosyal medyadan da bir bölümü duyurulan seferberlik, İBB Meclisi’nin onayına sunulanacak. Aynı açıklamaya göre, kentsel dönüşüme hız kazandıracak teklifin ayrıntıları ise şöyle:

820