Medya
09 Haz 2010 15:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:21

HÜRRİYET'E FOTOĞRAFI KİM SIZDIRDI? TARTIŞMAYA ŞAMİL TAYYAR DA KATILDI!

Star yazarı Şamil Tayyar Hürriyet'e fotoğrafı kimin sızdırdığını araştırdı ve buldu! İşte Hürriyet'e o çekimleri götüren isim...

Hürriyet’e fotoğrafı kim sızdırdı?

Hürriyet Gazetesi’nin İsrail’i sevindiren fotoğrafları yayınlaması yeni tartışma konularımızdan biri haline geldi. Basın organları, uluslararası çatışma ortamlarında “milli” reflekse karartma uygulayabilir. CNN’in Irak’ın işgalinde, BBC’nin Folkland savaşında olduğu gibi...

Hürriyet, bu yönteme meyletmedi. Haklı görenleriniz olabilir, kızanlarınız çıkabilir. Kişisel olarak ben de doğru bulmadım. Ancak, sorunun başka bir boyutu var. Bu fotoğrafları kim sızdırdı? Önceki gün İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ı aradım , “Araştırıyoruz” dedi. Kısa süre sonra kendisi aradı bu kez, “Hürriyet fotoğrafları yayınladıktan sonra bizim arkadaşlarımız da başka karelerle birlikte basın kuruluşlarına göndermişler” dedi.

Araştırdım, gazetemiz yazı işlerine de basın bürosunca aynı kareler gönderilmiş. Fotoğrafları dünyaya servis eden Reuters ise önce Hürriyet’i aramış, alamayınca İHH’yı aramış, fotoğrafları oradan temin etmiş, İsrail basını da buradan almış.

Hürriyet’e o çekimleri götüren bir İHH gönüllüsü, dünyaya duyuran Reuters’ın kaynağı ise İHH basın merkezi... Elbette, bu durum, İsrail’in haydutluğuna meşruiyet kazandırmaz, ancak herkesin aklını başına devşirmesi, ayaklarının yere basması gerekir. Lütfen, iğneyi başkasına batırırken çuvaldızı kendinizden eksik etmeyin.

Şamil Tayyar / Star