HÜRRİYET OKURU İSTEDİ, 20 YILLIK GELENEK SON BULDU!
Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici "okurun yol göstericiliği" başlığı ile sonlandırılan bir uygulamayı açıkladı.
Hürriyet okuru istedi, 20 yıllık gelenek son buldu. Gazetenin okur temsilcisi Faruk Bildirici, bugün köşesinde Okurun yol göstericiliği başlığı ile Kelebek ekinin televizyon köşesinde filmlere verilen yıldız uygulamasının neden sonlandırıldığını yazdı.
İşte o yazıdan bir bölüm:
"Kelebek’in televizyon programlarıyla ilgili sayfasında "Günün filmleri" köşesi var. Orada her gün televizyonlarda yayınlanacak filmlerle ilgili özet bilgiler veriliyor; yanlarına da yıldızlar konuluyordu. Nedim Ortaeskinazi adlı okur geçen hafta bu köşeyi eleştirdi, filmlere özensiz şekilde yıldız verildiğini savunuyor, filmlerin yanına yıldız konulması yerine IMDB (Internet Movie Database/ İnternet Film Veritabanı) notlarının konulmasını öneriyordu.
Okurumuz haklıydı, IMDB notları filmlerin sinema açısından önemini ve başarı düzeyini göstermek açısından gerçeğe daha yakındı. Kelebek yönetimi de okurun bu önerisini dikkate aldı; 8 Şubat’tan itibaren o köşedeki yıldızların yerinde IMDB notları parlıyor. Bu değişiklik Hürriyet’in, okurun yol göstericiliğine ve yeniliklere ne denli açık olduğunu gösteriyor.
Filmlerin birden beşe kadar uzanan yıldızlarla "kötü, orta, iyi, çok iyi, mükemmel" diye kategorize edilmesi uygulaması 20 yıldır devam ediyordu. Kelebek, özel televizyonların yaygınlaşmasının ardından bir süre "Kelebek TV" olarak yayınlanmıştı. 26 Aralık 1992’de çıkmaya başlayan "günlük TV gazetesi"nin yeniliklerinden biri de filmlere yıldız verilmesiydi. Kelebek TV, bir yıl kadar sonra yine Kelebek haline dönüşmüş ama yıldız verilmeye devam edilmişti. İnternet dünyasının getirdiği IMBD, işte o yıldızları geçmişe gömdü."