Gündem
08 Kas 2007 15:08 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:51

HÜRRİYET KÖŞE YAZARI AHMET HAKAN'IN İDDİASINA CEMİL ÇİÇEK'TEN JET YALANLAMA GELDİ!..

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye´ye getirilen 8 askerden ikisinin "terör örgütü ajanı olduğu yönünde ciddi duyumlar aldığını söylediği" yönündeki iddialara nasıl yanıt verdi?

Çiçek: 8 askerin ikisi terör örgütü ajanı olduğu yönünde iddialar doğru değil

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'ye getirilen 8 askerden ikisinin "terör örgütü ajanı olduğu yönünde ciddi duyumlar aldığını söylediği" yönündeki iddiaların kesinlikle doğru olmadığını bildirdi.
Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir gazetenin köşe yazısında, "Cemil Çiçek, kaçırılan askerlerden ikisinin terör örgütü ajanı olduğu yönünde ciddi duyumlar aldığını Bakanlar Kurulunda söyledi" şeklinde ifadenin yer aldığını anımsatarak, bu ifadenin kesinlikle doğru olmadığını kaydetti.
Cemil Çiçek, "Ne Bakanlar Kurulunda ne de bir başka yerde bu şekilde açıklamam olmamıştır" dedi.

ŞAHİN: KAMU VİCDANI RAHITSIZ OLDU

Samanyolu Televizyonu'nda "Siyaset Sahnesi" adlı programa katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelede uzun süredir yorucu bir çalışma içerisinde olduğunu ve şehitler verildiğini belirtti.
Hakkari'deki saldırının ardından irtibat kesilen 8 askerle ilgili açıklamanın mutlaka yetkili kişi ve kurumlar tarafından yapılacağını belirten Şahin, askerlerin Türkiye'ye geri dönmeleriyle ilgili yaptığı açıklama ile toplumun bir hissiyatına tercüman olduğunu düşündüğünü ifade etti. Şahin, şunları kaydetti:
"Onlara belki zorla götürüldüler. Ben; zorla götürülmüş olabileceğini tahmin ediyorum, öyle düşünelim. Sonra orada kalmaları, bölücü terör örgütünün yayın organına yapmış oldukları açıklamaları... Bunlar basına da yansıdı. Bunlar kamu vicdanını rahatsız etmiştir. Ve özellikle teslim anındaki o görüntüler kamu vicdanını rahatsız etmiştir." Şahin, Türk Silahlı Kuvvetlerin terörle mücadeledeki başarısını her zaman takdir ettiğini ve bundan sonra da edeceğini belirterek, "Ama bir iki kişinin görevini layıkıyla yerine getirmemiş olmasıyla yaşadığımız sorunu eleştirmeyi de kimse yadırgamasın" dedi.
Askerlerin geri dönmesinden sonra yaptığı açıklamaya çok olumlu tepkiler aldığını da anlatan Şahin, açıklamasını olumlu tepkiler almak için yapmadığını kaydetti.

AHMET HAKAN'IN BUGÜN HÜRRİYET'TEKİ YAZISI

Bakan'ı kızdıran iddia: İki asker PKK ajanı HEPİMİZ Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, insani açıdan hiç de benimsenmeyecek "8 askerin kurtulmasına sevinemedim" açıklamasını konuşuyoruz...
Bakan Şahin neden böyle bir açıklama yaptı?
Neden 8 askeri ve ailelerini töhmet altında bıraktı?
Bir Adalet Bakanı, nasıl olur da böyle bir özensizlik ve dikkatsizliğe imza atar?
Ben Bakan'ı etkileyen olayın ne olduğunu öğrendim.
Hikaye şu:
Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kaçırılan askerlerden ikisinin "PKK ajanı" olduğuna dair çok ciddi duyumlar aldıklarını söylüyor...
Alınan istihbarata göre, "kaçırılma olayı"nın da bu iki asker tarafından "planlandığının" tahmin edildiğini belirtiyor.
Bu iddianın fena halde etkisi altında kalan Bakan Şahin, kabine toplantısından çıkar çıkmaz uzatılan mikrofonlara o talihsiz "Kurtulduklarına sevinemedim" açıklamasını yapıyor...
Tabii "içeride" aldığı "gizli bilgi"yi vermeden...
Kısacası...
"Sayın Bakan", biraz "duygularının esiri" olarak yapıyor o açıklamayı...
Ancak...
Duygularına esir olan bütün politikacılar gibi tamiri imkansız büyük bir hataya da imza atıyor.
Ve böylece...
"Suçu sabit olmayan insanları yargısız infaza tabi tutan bir Adalet Bakanı" unvanına sahip oluyor.

http://w