Magazin
27 Eki 2007 11:39 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:51

HÜRRİYET İSTİHBARAT SERVİSİ'NDE NELER OLUYOR?..HÜRRİYET MUHABİRLERİ NEYE İSYAN ETTİ?..20'YE YAKIN MUHABİRİN BEYOĞLU TOPLANTISINDAN HANGİ SONUÇLAR ÇIKTI?..

Hürriyet Gazetesi'nin İstihbarat Birimi'nde görevli yaklaşık 20 muhabir, sosyal haklarının düzeltilmesi için ne yapacaklarını belirlemek üzere dün Beyoğlu'ndaki bir pastanede bir araya geldi.

Mevcut durumun düzeltilmesi için geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek İstihbarat Müdürü Celal Korkut ve İstihbarat Şefi Bülent Ovacık'tan randevu istedikleri öğrenilen, grubun bu talebi geri çevrildi. Korkut ve Ovacık, toplu olarak görüşemeyeceklerini, isterlerse tek tek yanlarına gelip sorunlarını anlatabileceklerini söyledi.Korkut ve Ovacık'ın bu talebini reddeden istihbaratçı muhabirler, 'eylem planı' için dün akşam Beyoğlu'nda bir araya geldiler.

Yaklaşık 20 muhabirin katıldığı toplantıda, maaşların ve yemek çeklerinin düşüklüğünden bir süre önce uygulamaya konulan 'genç muhabir/ muhabir/ uzman muhabir' sisteminden duydukları rahatsızlığa kadar bir dizi sorunlar tartışıldı.

Toplantıya katılanlar, söz konusu bu uygulama ile mesleğe yeni başlayan bir muhabir ile 10'uncu yılını tamamlayan bir muhabir arasında maaş açısından bir fark kalmadığını,gazete içerisinde "sıradan bir memur gibi" görüldüklerini belirttiler.

Hürriyet'in istihbarat muhabirleri, önümüzdeki günlerde sosyal durumlarının iyileştirilmesi için olan taleplerini yazılı bir metne dönüştürerek Celal Korkut ve Bülent Ovacık aracılığıyla üst yönetime iletmeyi kararlaştırdılar. Korkut ve Ovacık'ın bu teklifi reddetmesi halinde direkt olarak kendilerinin üst yönetimden randevu talep edecekleri öğrenilen muhabirlerin, kararlılıklarını göstermek için gerekirse toplu çıkış talebinde bulunacakları öğrenildi.

MEDYARADAR-ÖZEL