Magazin
26 Tem 2012 11:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:57

HÜLYA AVŞAR SIFIR KÜLTÜR BİR KADIN!

Levent Kırca, Hülya Avşar'ı bombalamaya devam ediyor.

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'ndaki jüri başkanı tartışmaları devam ediyor. Hülya Avşar'ın jüri başkanı olmasına tepki gösteren tiyatrocu Levent Kırca, jüriden ayrıldığını açıklamıştı.

Kırca, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada Avşar için "sıfır kültürlü bir kadın" dedi.

LEVENT KIRCA: HERKES HAKLI OLDUĞUMU GÖRECEK

Hülya Avşar'la ilgili yaşanan jüri başkanlığı tartışmasının fitilini jüriden çekilerek yakan usta oyuncu Levent Kırca, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Fikrini söyleyip jüri üyeliğini bıraktığına vurgu yapan Kırca, "Festival bittiğinde 'Levent Kırca ne kadar haklıymış' denildiğini herkes görecek. Salakça yorumlar yapılıyor. Hakkımda 'Sinema kariyeri yetersiz' diyenler de olabilir. Filmlerini gönderen dostlarımızın yapıtlarının doğru değerlendirilmesi için orada işinin ehli insanların olması gerek. Hülya Avşar'ın başkanlığından filmlerini festivale gönderenler de mutlu olamazlar" dedi.

"HÜLYA AVŞAR SIFIR KÜLTÜRLÜ BİR KADIN"

Kırca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana 'Levent Kırca sen bu festivalde jüri üyesi olur musun?' dediklerinde, 'Bu bir film festivali, ben daha çok tiyatrocu ve televizyoncuyum. Evet, iyi eğitimliyim, okurum, yazarım, çok film seyrederim ama benden daha otorite olan isimler var' dedim. Onlar da ısrar edince 'Peki' dedim. Ama ben kendimi bile oraya yeterli gözmezken bir de işin başına Avşar'ı getirirlerse çok komik olur ve doğru olmaz. Avşar hiçbir şeyden haberi olmayan, sıfır kültür bir kadın."