Medya
15 Ara 2010 09:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:52

"HRANT DİNK'İN ÖLDÜRÜLMESİNE GÖZ YUMMAK BİR NEFRET SUÇUNDAN MI KAYNAKLANIYOR?"

“Sivil demokrasi şampiyonu” hükümetimiz, bu işin gerektiği gibi soruşturulmasını sağlayamadı.

Sorunun yanıtını hâlâ bekliyoruz

HRANT Dink cinayeti ile ilgili soruşturmada tanık olarak ifade veren Emniyet Müdürü Emin Arslan şunları söylüyor:
“Cinayetin Emniyet içinde soruşturulduğu ve sorumluların tespit edilmeye çalışıldığı tahkikat sürecinde asıl sorumluların suçu başkalarına atmak için medyayı ve üst makamları manipüle ettiklerini görüyordum.”

Arslan, cinayetin aydınlatılması için Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli polis müfettişi Levent Yarımel ile cinayet sırasında Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın dinlenmesi gerektiğini de söylüyor.

Hrant Dink’in neden öldürüldüğünü biliyoruz. Bir Ermeni olarak kamuoyunun gözünün önündeydi, doğru şeyler söylemeye gayret ediyordu, bu nedenle hedefteydi.

Nasıl öldürüldüğünü de biliyoruz. Öldürüleceğine ilişkin güçlü kanıtlar ve istihbarat vardı ama o gün Hrant Dink’in hayatını korumaktan sorumlu olanlar bu işlerini yapmadılar, onun için öldürüldü.
Ve bu işin nasıl olduğu hâlâ büyük bir muamma!

Çünkü “sivil demokrasi şampiyonu” hükümetimiz, bu işin gerektiği gibi soruşturulmasını sağlayamadı. Sorumlu oldukları müfettiş raporlarıyla tespit edilen emniyet görevlileri hakkında soruşturma izni verilmedi hatta bazıları terfi bile ettirildi.

Ve bizler hâlâ şu sorunun yanıtını bekliyoruz: Hrant Dink’in öldürülmesine göz yummak bir “nefret suçundan” mı kaynaklanıyordu?

Mehmet Y. Yılmaz / HÜRRİYET