Gündem
02 Ara 2010 12:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

HRANT DİNK CİNAYETİNDE SÜRPRİZ GELİŞME!

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yeni bir soruşturma başlatıldı.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yeni bir soruşturma başlatıldı. Sürec Malatya Zirve Yayınevi katliamının tanık ismi olarak geçen Bülent Varol'un tutuklanmasını da sağlayan tanık Erhan Özen'in ifadesiyle başladı.

JİTEM elemanı olduğunu öne süren ve gasp suçundan Çorum'da tutuklu bulunan Erhan Özen, Zirve Katliamı davasında verdiği ifadede 'JİTEM'ciler Dink'i yabancılar mezarlığına götürdü. Orada Erenerol ile görüştü' dedi.

Bunun üzerine Dink suikastı davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Özen'i tanık olarak dinlemek istedi. Cezaevinden gelen Özen, yorgun olduğunu öne sürerek ifade vermedi. Daha sonra cezaevinden talimatla ifadesi alındı.

Özen, Dink'le ilgili aynı ifadeyi verince, mahkeme Dink soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları Selim Berna Altay ve Fikret Seçen'e ifadeyi göndererek gereğinin yapılmasını istedi.

İncelemesini tamamlayan Savcı Altay, Özen'in iddialarını araştırmak için yeniden ifadesini alacak. Savcı Altay, halen tutuklu bulunan Özen'e önümüzdeki günlerde tebligat gönderecek. Özen'in mahkemedeki ifadelerini tekrarlaması halinde soruşturma genişletilecek ve ismini verdiği kişiler de ifadeye çağırılacak.

MEZARLIKTA YARIM SAAT
JİTEM elemanı olduğunu iddia eden Özen şunları anlatmıştı: '2004'te doğru Sevgi Erenerol'un talimatıyla Dink'i yabancı mezarlığına götürdük. Dink, Erenerol ile yarım saat aracın içinde görüştü. Yüzünde tedirginlik vardı. Agos yakınında kamuflaj için bir masaj salonunda çalışan, muhbirlik yapan İnci kod adlı bir muhbir bayan vardı.