Ekonomi
10 Eki 2024 09:08 Son Güncelleme: 10 Eki 2024 09:11

H&M ve Benetton’a kumaş ihraç ediyordu! O fabrika icradan satılıyor…

İzmir’de 1995 yılında kurulan ve dünyaca ünlü markalara kumaş ihraç eden Zümrüt Tekstil, icradan satışa çıkarıldı. Geçmiş dönemde konkordato ilan eden fabrikanın 30 bin metrekarelik arsayla birlikte fabrika binası, 21 Kasım tarihinde ihaleye sunulacak.

MedyaRadar’ın haberine göre, Türkiye ve Avrupa'nın önde gelen kumaş üreticilerinden biri olan Zümrüt Tekstil, geçtiğimiz Temmuz ayında İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesinde devam eden konkordato davası kapsamında 1 yıllık kesin mühlet kararı aldı. Kararda, “Konkordato kararı doğrultusunda, alacaklıların alacaklarını ve belgelerini 7 Ağustos 2024 tarihine kadar Konkordato Komiseri Avukat Edhem Solak'ın İzmir Bayraklı'daki adresine bildirmeleri gerekmektedir. Bu bildirimler, konkordato projesinin müzakerelerine katılım açısından büyük önem taşımaktadır. Alacaklıların, alacak tutarı, faiz oranı, teminat türü ve miktarı gibi detayları belirtmeleri ve yabancı para alacaklarının Türk Lirası karşılığını ve alacağın değerini de bildirmeleri istenmektedir” denildi.

FABRİKASI SATIŞA ÇIKTI!

Torbalı İcra Dairesi, İzmir’de sanayi tarihine damgasını vuran ve bir dönemin en büyük tekstil kuruluşlarından biri olan Zümrüt Tekstil’i geçtiğimiz günlerde satışa çıkardı. 30 bin metrekare büyüklüğündeki arsasıyla birlikte satışa çıkan mülk için belirlenen muhammen bedel ise 118 milyon 365 bin TL oldu. Açık artırma usulüyle yapılacak olan satışta ilk teklifler 14 Kasım 2024 tarihinde alınmaya başlayacak. 21 Kasım 2024, saat 14:35’te ise son teklif verilecek. İlk teklifte alıcı çıkmazsa ikinci ihale tarihi ise 24 Aralık 2024 olarak belirlendi.

TÜRKİYE'NİN EN İTİBARLI KUMAŞ ÜRETİCİSİ!

Pandemi sonrası küresel krizle birlikte ekonomik çıkmaza giren şirketin misyonu resmi sitesinde şöyle anlatılmış:

“1996 yılında Torbalı-İzmir’de 80.000 metrekare arsa üzerinde, 50.000 metrekare kapalı alanda en son teknolojiyle kurulmuş, deneyimli personeliyle tekstil sektörüne komple hizmet üreten , Türkiye ve Avrupa'nın en büyük ve en itibarlı kumaş üreticilerinden biridir. Globalleşen dünya ticareti ve insan ilişkilerinde başarı, güçlü olmaktan geçmektir. Gücünü, teknolojik olanaklarının yanı sıra, zamanlamadaki disiplininden ve verdiği sözü tutma” ilkesinden alır. ZÜMRÜT siparişlerin ; eksiksiz, zamanında ve istenilen standartlarda yerine getirilmesinin, müşterilerinin de kendi müşterilerine verdikleri sözleri tutabilmelerini sağladığının bilinciyle çalışır. Kurulduğu günden itibaren üretim kalitesi ve kapasitesini artıracak teknolojik yatırımları yaparak fast-fashion diye tabir edilen; hızlı ve son moda ürünleri, müşterilerinin beğenisine sunmaktadır.”

250’DEN FAZLA İŞÇİ ÇALIŞIYORDU

Zümrüt Tekstil Fabrikası’nda 250’nin üzerinde işçi çalıştığı öğrenildi. Fabrika aralarında H&M, Inditex Group, M&S,NEXT, Arcadia Group, C&A, TOPSHOP, BENETTON gibi mağaza zincirlerine ürün üreten konfeksiyon firmaları için kumaş üretirken Amerika, Avrupa, Ortadoğu ülkelerine de kumaş ihraç ediyor.