Heyecanlandıran sahne! Ünlü oyuncu Kuruluş Osman'a geri döndü! - Sayfa 9

Daha sonraları obaya dönen Sungurtekin ilerleyen zamanlarda Gündoğdu ile birlikte tekrar Horasan’a dönmeye karar vermişlerdir. Bu nedenle tarihte Sungurtekin hakkında fazla bilgi bulunmamaktadır.


923
Heyecanlandıran sahne! Ünlü oyuncu Kuruluş Osman'a geri döndü! - Sayfa 10

Sungurtekin ile Gündoğdu geri dönerlerken Ertuğrul ve kardeşi Dündar ise Selçuklu ordusuyla İznik Rum İmparatoruna bağlı birlikler arasında bugünkü Pazaryeri ile Bozüyük arasındaki Ermeniderbendi denilen yerde yapılan savaşı, Selçuklular Ertuğrul Gazinin yardımlarıyla kazanınca, Alaaddin Keykubad ödül olarak Eskişehir ve çevresini Ertuğrul Gaziye verdi.


1023
Heyecanlandıran sahne! Ünlü oyuncu Kuruluş Osman'a geri döndü! - Sayfa 11

Bu başarıdan sonra Karacahisarı da ele geçiren Ertuğrul Gazi, Söğüt üzerine yürüdü ve burayı fethetti. Ertuğrul Gazinin ataları, yaklaşık bin veya bin hane olmak üzere diğer Oğuz boyları ile beraber Moğol istilasının da etkisiyle Buhara ve Semerkant üzerinden Ceyhun nehrini geçerek Horasan bölgesinin Merv şehrine yerleştiler.


1123
Heyecanlandıran sahne! Ünlü oyuncu Kuruluş Osman'a geri döndü! - Sayfa 12

Selçuklularla beraber Azerbaycan üzerinden Doğu Anadoluya Van Gölünün batısında yer alan Ahlata ulaştılar. Burada Selçuklu Beyleri ile beraber Gürcülere ve Trabzon Rum İmparatorluğuna karşı gaza ve fütuhata katıldılar.


1223